Uppdateringen..

Det är ett par stycken som har undrat varför uppdateringen är så mycket sämre nu än vad den var förut. Eftersom Sopot har tappat 1, snart 2 skor så måste han stå, sedan sitter Barons ena sko löst så han måste också stå tills hovis kommer. Dock ska Sopot bli skodd idag så vi kanske kommer ta en prommis till haven snart! :)
/Melina
Det är ett par stycken som har undrat varför uppdateringen är så mycket sämre nu än vad den var förut. Eftersom Sopot har tappat 1, snart 2 skor så måste han stå, sedan sitter Barons ena sko löst så han måste också stå tills hovis kommer. Dock ska Sopot bli skodd idag så vi kanske kommer ta en prommis till havet snart! :)
Sedan får ni mer än gärna tipsa om något vi kan skriva om!
/Melina

Wihoooo

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår, jag melina och cajsa!

Nu har jag varit vaken ett tag, ska nog äta något med :):) Mamma kommer med min datasladd och plånbok sen, så jag kan nog blogga mer ikväll och så än när bara melina har en dator! Melinas hovslagare kommer och slår på sopots skor snart :) Min hovslagare kommer på torsdag, men vi fösöker fixa tidigare, vi har bara inte fått tag i honom. 

Tänker knäppa kort på baron i hagen idag iaf, så det blir några roliga slags bilder iaf! Uppdateringen ska vi fösöka hålla högt idag iaf! Vi kanske lägger upp några hiss/diss och finn fem fel :)

/Tovaa :):)

Snygg häst jag har!

dreggel hest!
hahahah /Melina

Gissa? :D

Om ni inte visste vad Sopot var för ras, vad skulle ni då tro att han va? :)
/Melina :D

Bilder från provridningarna!

Många har viljat se bilder från när jag provred Sopot, så här kommer en massa bilder! :)
Första gången jag såg honom, 3 mars...
snygg häst..
Andra gången, 11 mars, blev inte så mycket bilder från den gången ^^
Herregud som han såg ut... Men det var något jag fastnade för♥
Visst är det lite skillnad på honom? :D/Melina

Min förebild

Jag har inte direkt någon förebild, ingen jag vill bli som eller så, däremot beundrar jag tex. Honza Bláha. Tycker verkligen att han och Gaston har ett sådant starkt förtroende. Dock tycker jag inte att han är min idol, för jag tror att alla kan få det där lilla extra med sin häst! :)
Det här skrev jag på en av mina gamla bloggar, även om han och jag kanske inte kom hela vägen så är jag endå otroligt nöjd över hur långt vi endå kom och jag är övertygad om att vi hade kunnat gjort allt tillsammans om jag inte sålde honom♥
/Melina

KAttungar! :')

Igår fick Snurran sina kattungar, det blev "bara" 5 stycken! Trodde hon skulle få mins 6-7 eftersom hon var så himla tjock! Super fina är dock iallafall :)
Första kattungen, svart med vita ränder :)
/Melina :))

Flisan

.. Jag fick en kommentar för någon/ra veckor sen om att jag skulle skriva lite om Flisan!

Jag rider Flisan, Fabia som hon egentligen heter på måndagar, för hennes ägare Linn jobbar och behövde hjälp! :) Jag har inte riktigt koll på hur gammal hon är, men hon är iaf runt 160 (?) i mkh :) Jag har ridit henne i några veckor nu och det blir roligare att rida henne för varje gång när man har lärt känna henne mer! Hon tycker det är skit kul att hoppa, och jag hoppade en liten stock i skogen och sen flög hon iväg ! ^^ Flisan har hoppat 120 med ryttare, lika högt som jag och baron har hoppat tillsammans! :) Hon är ganska stel i dressyren, men blir jätte fin när hon  har mjuknat lite! Nu jobbar jag på att hon ska gå stadigt i galoppen också, hittils går det bra! Men hon kan bli lite sur när hon tycker att man kräver för mycket, så jag har ramlat framför sadeln två gånger!





Första gången jag rider flisan!



Sen vet jag inte så mycket mer om henne faktiskt! :)

/Tova

Utekväll

Igår så red jag ju med frida och melina en sväng :)

Sen hämtade vi upp cajsa, och vi åt middag, jag städade lite på mitt rum och cajsa satt vid min dator. Vi tog bussen vid 9 till alnö, och när vi kom dit så gick vi och hälsade på cajsas kompis stina :) Sen satte vi oss med Felix och Johan. Så satt vi där ett tag och pratade, sen kom jonas och jesper, och efter ett tag kom kim och nån annan kille. Sen satt vi där en stund till, men vi gick ner till cajsa efter ett tag och åt pizza, sen tog vi ut malte på promenad en sväng, sen tog jag bussen hem kvart i tolv :) När jag kom hem tittade jag och mamma på en film, men jag blev för trött efter halva så jag gick och la mig, riiiiiiiiktigt skönt!

Nu vaknade jag precis, tror jag ska sova hos melina idag (?) Båda baron och sopot ska iaf vila :)


/Tova :)

Dagen

Idag red jag ut med Tova och Frida gick super bra, dock tappade Sopot en sko och en söm ifrån en annan så det blev en promenad för mig på hem vägen ;) Hovslagaren kan inte komma förens på söndag så han får sig en liten vilo vecka :) Just nu håller snurran på att få sina kattungar och hittils är det 3 som har kommit, det har tagit väldigt lång tid så det är därför uppdateringen idag från min sida har varit sämst!
/Melina

I love you♥

haha, tok ponny♥

Vinnaren!

Trodde faktiskt inte att någon skulle gissat rätt på minitävlingen, men en tjej gjorde det ziskastjej på bdb! :) Det var alltså hovflisor efter att hovslagaren raspat Sopots hovar! ;) /Melina

Film :)

Var ut och lekte lite med Sopot i hagen nyss, dock kunde jag bara filma en liten stund ^^ Sopot var lite irriterad av alla flugor och så, så det är därför han ruskar så mycket på huvudet, sedan brukar han kunna göra det när man pratar med honom ibland x)
/Melina

Rubrik :)

Kommer inte vara någon bra uppdatering från min sida under dagen, Sopot ska vila och jag har massa annat att göra! :) Däremot kommer det nog några snygga outfits ikväll som jag skulle vilja ha! :3
/Melina

Förlåt för min oaktivitet igår!

..Hade inte riktigt tiden till datorn förns sent på kvällen, jag hjälpte mamma med maten först, sen gjorde jag ett inlägg med badbilder, sen hann jag inte mer..  Men melina klarade det ju riktigt bra och aktivt! :)

Så jag slänger upp resten av badbilderna idag nu! :)
4
haha seriös x)




/tova :);)

Mini tävling! ;)

Gissa vad det är på bilden, den som gissar rätt först får en länkning! :D
/Melina

Pictures from today!

Här kommer det lite bilder från idag! Sopot skötte sig super bra och verkade tycka det var skönt :D
haha, söt ponny :')
Gud vad jag tycker om min ponny!♥
hahaha tok häst♥
haha, gull hästen♥
HAHAHA, Sopot äter sand.. xd
Kommentera lika bra som igår? :D /Melina

Fler badbilder! :D


Var ju och tog ett svalkande dopp med hästarna i hettan idag igen!

Johanna var jätte snäll och följde med och fotade idag igen! :')

min fina pojke får ett äpple  för att han är duktig ♥
världen underbaraste ♥
fina pojken ♥¨
HAHAHA sööööött!
'
gull ♥
1
Jag lägger upp mer sen! :)

/Tova ♥

Fluuugmedel!

Har varit hemma en stund nu, ätit mat och gjort i ordning en stooooor sats flugmedel!
Hoppas det funkar, det ska stå och dra i ett dygn nu, så när det är klart ska jag silar bort ingredienserna som går att sila bort och hälla upp i flaskor, har köpt en blå liten flaska jag ska använda först och fylla i, tyckte den var söt! :)

Dom här ingredienserna använde jag!

3.5 liter vatten
två citroner, skivade.
1 pressad/riven vitlök
1 påse timjan 20g
1 påse oregano 20g
1 påse rosmarin 20g
3.5 dl ättiksprit
3 dl äppelcider vinäger

Sen äre bara att lägga i alla ingredienserna i en kastrull, ställa den på spisen tills den kokar (hahah min råkade koka över... illa med äckel saker över hela spisen!) och sedan ställa den på låg effekt och låta den sjuda i 30 minuter. 

Det här året har inte ens flyshield funkat, även om man praktiskt taget hällt på hästen innan ridtur. Så jag hoppas det här flugmedlet funkar bra! Ska ge rapport hur det funkar sen! :D

har ni provat gjort eget nån gång, och vad använde ni? :D

/Tovaaa

Vill ni se mer? :)

Älskade ponny♥
Vill ni se mer bilder, annars orkar jag inte lägga upp dom ^^ /Melina

HAHAHAHA X'D

HAHAHA, asså mina miner ibland när jag rider x'D
HAAAAAHAHAHAHAHAHAHA
Haha, asså jag dör x) Ni får en mer normal bild också ;)
/Melina

hemskt?

Fy fan... Vad tänker ni på när ni ser den här videon? Tycker ni att det är okej? Jag tycker det är helt sjukt, fy fan vad arg och irriterad jag blir! /Melina

Busfilm och badfilm!


Hahah hans små stegringar i början? ;) Synd att dom inte filmade när han stegrade högt! Men han var jätte fin i vattnet iaf förutom vissa gånger! :)




kommentera massA!
/tova :D

Film från idag :)

/Melina :D

bilder från stranden

Kommentera massor! :') 

/Tova

Bad bilder! :')

Haha, ubåten♥
hahahaha, strunta i mig xd
omg det är jag!
haha, brumbrum!
Kommentera myyyycket nu! /Melina

Avramlingen xd

Hahaha, här kommer filmen från igår kväll när jag ramlade av Sopot rätt i vattnet xD
/Melina

vattnet med barton :))))

Baron var så duuuktig vid vattnet igår, han gick bara rakt ut! Tänk, förra året stod han kvar på stranden och stegrade i stället! Så stolt över min prins ♥
/Tova :D

Bilder :)

HAHAHAHAHAHA
duktig ponnyy! :''D
HAHAHAHA, vafan är det med hans nacke? o.o
Gick iallafall super bra idag! /Melina

Bilder från todayy

Bilder från idag!
Flisan!
______________

Bilder på Baron! :D
hahahha!
uppsittarn!

smajdiiig!

hahah var tvungen xp
jag ser så skum ut när jag rider, hahaha!
HAHAHAAHAHAHA! XD

hahah gullig ♥

/Tova :D

Några bilder från idag

Här kommer några bilder från idag, resten kommer senare för nu ska vi ut och skritta till stranden :)
/Melina y Tova ;)

Zoffe är såld...

Men det verkar vara ett kanon bra hem iallafall och provridningen hade gått jätte bra! Så synd att jag inte kunde vara med och titta...
/Melina

Stor bloggar

Blir allt oftare besviken på storbloggarna nuför tiden, tycker inte riktigt att dom lever upp till (iallfall mina) förväntningar, tycker inte riktigt att dom håller "måttet". Tråkiga inlägg, ofta utan bilder och hur kul är det att läsa inlägg som tex. Hejsan nu ska jag ut till ponnyn, hejdå! sedan är det typ 10 kommentarer åh vad roligt! Asså haha x) Sedan bloggar som faktiskt har varit bra, som tex. dressyrmupparna, dom blir också allt mer oaktiva och bilder börjar det bli snålt om också. Det som är bra är att det kommer allt fler nya och bättre bloggar hela tiden, dock är det få som blir stora, vilket är synd.. /Melina

Hiss och diss!

Tycker det här tränset är så fult! Gillar ingenting med det, det ser så trasligt ut? Så diss från min sida!
Det här schabraket däremot tycker jag är riktigt snyggt! Tror Sopot skulle passa super i det! :)
/Melina

Planering i shit (igennn)

Dumma regn, nu är det här idag igen och väcker mig.. -.-

Ska rida Flisan och Baron idag dessutom, men jaa. Jag är väl inte på mitt bästa rid humör ;) Ska iaf sova hoss melina inatt med. Tar med mig datorn så det blir nog uppdatering från min sida också ikväll!

hihi, jag tappade stigbygeln på bilden!

/ Tova!:D

Rätt svar på gissa rätt!

Julia gissade mest rätt på kommentaren om vad som fanns på min framsida snabbast! Tyvärr fanns det ingen länkadress, så jag länkar till  http://fjordingstyle.blogg.se/ som gissade på ett hus, som man kan säga står där också, eftersom jag har en liten lekstuga, och grannar! :p


Julia- om du ser så kan du kommentera med en länk till din blogg eller ditt bdb namn så länkar vi dig sen!

/Tova

Älskade häst!

Nyss varit ut och pussat lite på Sopot, han såg när jag gick på vägen och kom till mig när jag ropade på honom :') Satt och pratade lite med honom och gav honom lite hallon, det tyckte han var hur gott som helst! Efter ett tag sänkte han huvudet och halvsov lite medans jag lutade min panna mot hans, underbara ponny!♥
Haha, en hundgodis ramlade ut ur min ficka och Sopot ville smaka? x)
hehe, min ponny vet hur man liknar en älg..
Haha, söt är han ju iallafall^^ /Melina

Gissa !

Tänkte ha en liten gissa grej! (dom som varit hemma hos mig får inte gissa, haha!) 

Först med ett "rätt svar", får en länkning till sin blogg/bilddagbok! :D

Vad tror du finns på andra sidan mitt hus? ;)



Gissa på! :D

/Tova

Svar på tal!

Jag fick en anonym kommentar om vad jag menade med att min syrra berättade om att baron slitit sönder sitt träns!

H*n bad mig att svara i ett inlägg då h*n inte har blogg. Jag har ju en meddryttare på Baron, och han hade slitit sönder nackstycket. Jag vet inte riktigt hur.. Antagligen skulle han klia sig och fastnade och röck till. Jag märkte dock inget då min syrra och min meddryttare bytte till ett annat nackstycke. Det är dock liite för stort. Så siri sa till mig och då märkte jag ju, och så köpte jag ett träns till Baron - det billigaste jag kunde hitta nästan! 

Och jag kan passa på att svara på en kommentar till Elly också: Jag kommer inte ihåg att du visade mig tränset, kommer bara ihåg att du pratade i telefon med mig när du var i sthlm och berättade om att du skulle köpa ett träns - svart eller brunt du hade svårt att bestämma dig! :)♥

å
Är det nåt annat ni undrar över är det bara att skicka en kommentar! :)
/Tovaaa

Nytt träns!

Igår när vi var och köpte stolp på hööks så passade jag på att rensa det sista jag hade kvar på kortet och köpte ett nytt träns till baronis! Min syster har berättat att han slet sönder sitt förra ;) 

Jag fick dessutom 100 kr i rabatt på det, eftersom det inte ingick sånadär tjocka gummityglar som jag inte är så förtjust i ;) Jag har ju redan mina älsklingstyglar! Enda nackdelen på tränset var att käkremmen var lite lång,  annars så passade tränset perfekt! :D


Visst är det grymt snyggt? Jag älskar hööks träns! :')

10 saker...

...Ni säkert inte visste om mig!
  • När jag var typ 1½ hade jag blodförgiftning
  • Jag är väldigt mörkrädd och måste kolla satt det inte är någon under sängen innan jag kan sova (a)
  • Jag har varit häst rädd
  • Min gudmor ville köpa min katt för 12.000 men jag sa nej
  • Jag ofta inte är så trevlig mot mina lärare (många verkar tro jag är en liten ängel xd)
  • Jag går alltid utan skor :D
  • Jag är koffein beroende
  • Jag hatar när folk säger att deras hästar är osmarta
  • Jag är data beroende (a)
  • Mina fötter är olika stora :(((
/Melina 

Skillnad?

Jag och Tova städade ur våran "sadelkammare" som var vääldigt stökig, visst vart det lite skillnad? x)
Före:
Efter:


Haha, vart det inte lite skillnad då? x)


förhandsgransk

Imorgon ska jag rida flisan och baron. Jag och melina ska rida baron och sopot på ängen vi har hittat. Jag ska nog mest rida  i lång och låg form så han får jobba avslappnat och få upp ryggen ordentligt. Tror jag tar mig en genom körare på flisan ordentligt också, men hon blir så tjurig när man kommer åt henne i galoppen så då ramlar man ju nästan av!

Tänker ta med kameran till stallet, eller ah. Melina. Känns så konstigt att säga att man sk atill stallet och sen går man in på melinas gård med baron och sopot? haha.
Jag och melina tog iaf en långtur barbacka tidigt imorse. Baron var riktigt tjurig och ville inte gå över bäckar, han stegrade några gånger osv -.- Sopot tjurade han med, men melina slapp stegringar iaf (y). Tillslut kom vi över och gick vidare till nästa bäck osv. Haha men dom tjurade typ bara på en bäck iaf!


imorgon kkommer det upp nya hästbilder! :)
/Tova

Spöregn!

Jag och Tova hade tänkt rida tidigt på morgonen idag, men just nu regnar det huur mycket som helst! Vi har varit ut och slängt på hästarna täcken, men vi väntar nog ett tag med att rida. Annars om det inte blir bättre väder så får vi väll bli blöta då :D Brukar ni rida om det regnar? Eller gör ni något speciellt? :)

Hej jag heter Albinadi och jag älskar spenat!

Haha, ni älskar rubriken eller hur! :') Här kommer en film på Humle och Dumle när dom var väldigt törstiga tillsammans! :D

Betessläpp! :D

Nu har jag och Tova precis kommit in, vi har varit ute och fixat med hagen och fixat dit hästarna. Dom vart iallafall super glada när vi släppte dom, haha dom sprang och åt samtidigt x) Sedan åt vi lite mat och sedan red vi lite dressyr på en äng som vi hoppas vi får rida på? Vi lät hästarna galoppera lite fortare över hela ängen också, super härligt! :D Vi ska försöka filma när vi har galopptävling där snart, eftersom det är så många som vill se det ;)
/Melina och Tova :D

Planering i shit (igennnnnn)

Jag och mamma ska nog dra ut till Melina snart, vi ska sene ut med anneli och melina och köpa stolp och tråd o-sv till hagen vi ska bygga och sen ska vi bygga hagen haha och sen ska jag och melina rida dit humlioch dumli ;)
Jag Filmade iaf när dom stog och drack vatten igår, så det ska jag lägga upp sen, hahah ! Iofs bara med mobilkameran men man ser nog!
Nu ska jag göra mig i ordning och äta nån form av lunch frukost! ciaooooo
haha gullig ovisad bild från tävlingen! ;)
/tova

Sopot är kittlig x)

Hahaha, Jonna kittlar Sopot så han flemar x)
/Melina

Varför?

Fått så många frågor om varför jag säljer Zoffe och varför jag inte köper Zoffe om jag endå kanske ska köpa en till häst. Zoffe är en väldigt ädel ponny och jag är 170 så det ser oproportionerligt ut när jag rider honom och jag tyckte det var så pinsamt att jag knappt vågade rida honom. Därför tränade jag honom nästar bara nh, tricktränade och busade med honom. Men det var okej för mig, men efter 3 månader kände jag att jag började sakna ridningen mer och mer... Och vi satte ut honom på annons, nu står han i Delsbo till försäljning eftersom hon som har försäljnings stallet äger Sopot. Sopot och Zoffe är lika höga, så många tycker att jag borde vara lika lång på Sopot som Zoffe, men titta på bilden så ser ni skillnaden på hur dom bär upp mig.
Vi äger fortfarande Zoffe, men om vi tar tillbaka honom har vi inte råd med Sopot. Om det blir så att vi köper en till häst så kommer vi köpa en billig och ung häst. Hoppas ni förstår lite bättre nu! :)
Men Zoffe, han är verkligen något extra för mig, någon gång ska det bli vi igen!
/Melina

spaiiiiin

Lånade köksdatorn, jag håller på att laga spaghetti och köttfärssås. Har nyss varit ute och sprungit, drog med mig mamma på en sväng! ;) Hon gick dock så jag sprang ett varv och gick och mötte henne. Det var riktigt jobbigt, det är så kvavt i luften fortfarande..

Skulle egentligen tagit m kameran och knäppt massa kort på sopot och baron i hagen, men då skulle min syster prompt ha den -.- Iaf så filmade jag när Humli och Dumli drack vatten, haha dom var så söta!

Jag längtar sååå mycket tills september! Då ska jag mamma och pappa åka ner till spanien i nerja och skriva på papprena till att vi har köpt en lägenhet där :) Ska bli jätte roligt att se den på riktigt, jag var inte med när mamma och pappa kollade på den så jag har bara sett den på bild :)



ett av sovrummen :)



ett annat sovrum :)



vardagsrum!



badrum :)



litet plutt kök och tvättmaskin? haha :)



Sen har jag inga fler bilder inifrån.. :(



men där är utsikten från balkongen! :)


/Tova :D

Dagen! :)

Idag red jag och Tova ut med ponnysarna i regnet, var väldigt varmt i luften så det var bara skönt att det regnade! :) Körde lite intervall träning och Sopot tyckte det var hur jobbigt som helst, haha måste verkligen träna upp hans kondition! Men det gick bra iallafall och hästarna vekade tycka det var kul! Imorgon ska vi iallafall flytta hästarna till bete, vart väldigt sent men bättre än aldrig iallafall :)
Sopots man börjar bli lite längre :D
Tova putsade Sopots fötter :')
Haha, jordgubbar luktar goottt :D
snygg outfit innan jag kom på att det var as varmt ute 8D
/Melina

RIP

Idag hände det en ganska hemsk sak i stallet, Stallägarnas hund kom på något sätt in i Bartolomeus bur och bet ihjäl honom... Sov gott söta lilla kanin♥

planering is shit

Har varit vaken i nån timme, funderar på att kliva upp och hjälpa mamma att städa lite.

Vet inte riktigt när jag ska till stallet, och har inte riktigt någon ide om vad jag ska göra.. Funderar på att rida till bullåsbacken, en låååång uppförsbackee. Galoppera upp långsamt och trava ner, skritta ett varv runt ett litet hus som står där galoppera upp långsamt osv. När jag och jonna red där sist, så galopperad vi upp och ner 4 gånger, och flayan vart svettig från öronen bak till bakbenen, och då vare liksom svett på rumpan och ryggen typ. 

Fast flaysan verkade inte bry sig så mycket om det, för hon var lika pigg som vanligt :P Eller så rider jag på en riktigt lååång sväng mot grön viken, det finns så  mycket bra galoppvägar där! :) 

Tror jag tar med mig melina en sväng mohahah! :)
Tar en arkiv bild :)

/Tova  (:

vår historia

Jag såg Baron första gången på en dressyr tävling jag var på med min förra ponny. Jag var besviken efter ett dåligt resultat och satt mest och glodde vid transporterna. Då såg jag honom. Jag kände igen hans ägare från tidigare tävlingar men jag hade aldrig tidigare sett honom förut. Jag stod ganska länge och tittade på honom. Han kändes så maffig och jag tänkte "när jag säljer zauron, då vill jag ha en ponny som honom.."

Sommaren gick, jag tävlade klart min sista sommar med Zauron.
Jag började kolla runt lite på hästannonser, trots att det smärtade i mitt hjärta. Jag tittade på två c-ponnyer, båda halvsystrar med Zauron. En varmblodskorsning som hette Stella och en welsh arab som heter Ambra. Jag tittade bara på stella en gång, eftersom hon var oinriden. Ambra bodde i sollefteå och vi åkte och tittade påhenne  två gånger, hon var otroligt vacker men inte den ponnyn jag sökte då. Hon var seg en gång och springig den andra gången.


Jag beslöt mig då för att jag skulle sluta leta efter ponnysar ett tag och tävla zauron kommande sommar också.. Men av en händelse gick jag in på hästnet igen och då såg jag honom igen. Han bodde ju i Sundsvall. Jag kändeigen hans ägare och förstod att det var han.. Ponnyn jag ville ha. Så jag sprang nerför trappan och mamma ringde på en gång. Hon ordnade i ordning en provridning och vi åkte och provred någon dag senare. Jag kände på en gång att han var rätt. (Tyvärr så filmade mina föräldrar bara på min syster som också provred då hon var mycket tuffare än jag var då och knäppte två helt kassa bilder på mig vilket jag är riktigt förbannad lver!)

den 15 september 2009, endast två dagar efter provridningen så flyttade han hem och blev min. Redan andra dagen jag red honom hemma så reste han sig. Högt som tusan både på stallgången och i paddocken. Han kunde inte vara själv utan andra hästar..

Jag kämpade på och red endast
i sällskap med andra. På hela sex månader red jag själv två gånger..

Zauron flyttade till ett foderhem i ett år, som vi fick tips av från barons tidigare ägare. Dom som hade zauron berättade att han hade väldigt "lätta fötter"..

Jag antar att jag kunde ha gett upp. Men det fanns inte en enda tanke på det i mitt huvud. Detskulle ju vara jag och Baron.

några dagar efter att  Zauron kom hem igen red jag ut på zarre själv. Det var så skönt att slippa en oro över att man skulle slängas upp i luften. Jag bestämde mig för att prova på Baron med. Det kändes så rätt från första början. Jag styrde bara rakt upp i skogen från stallet. JAg gick till ängarna. kunde galoppera och vända och gud vad jag grät. Glädjetårarna bara sprutade.

Sen dess har det bara gått framåt hur mycket som helst. Vi har haft våra duster och många tårar har jag gråtit..






Ge ALDRIG upp om det kändes rätt ifrån början <3

/tova

Uppdatering!

Kommer inte bli några inlägg från min sida under resten av dagen, men idag blev iaf Karl jan rakad och ser numera skabbig ut xd Har varit och provat 2 sadlar och varit med Emma och Madde hela dagen och sover hos Madde ikväll! :) Men hare bäst så hörs vi imorgon! :D
/Melina

Hoppfilm!

Här kommer hoppträningen från i tisdags! Det vart några konstiga hoppp ibland, men ibörjan var det travbommar innan hindrena :) Så det vart lite svårare då!



Kommentera gärna!

/tova :)'

Film! :)

Här kommer filmen, somsagt var han väldigt stark idag och jag fick rida ganska mycket med ledande tygeltag och förhållningar.
Kommentera gärna! :D
/Melina

Bilder from today! :D

Idag var Sopot väääldigt stark och försökte göra allt kunde för att få slippa undan. Men när han väl gick fint så gick han kanon! Galoppombytena är verkligen skit härliga nu, behöver bara använda höfterna så byter han :D Dock har han lite svårare för att byta till höger, så det måste vi träna på! :) Men är i vilket fall ganska nöjd över honom endå, även fast jag fick rida på det sättet jag inte riktigt tycker om för att ens kunna hålla mig kvar. Han är ju väldigt bestämd av sig och vill han inte, så vill han inte och då tjurar han emot mig. Men stundtals gick han super somsagt! Här kommer massa bilder, kommer film sedan när jag redigerat den! :D
hahahahhaa, fula muppar!
Älskade tok ponny♥
hehe...
bara för att Sopot såg ut som en liiiten ponny här xd
jag tror jag spyr på mig själv...
Jag: puss då?
Sopot: nej, jag klarar mig!
Duktig hääst! :'D
Världens bästaste bubbe :')♥
/Melina

Bilder från ängen!

Som sagt så red vi på ängen idag :)

Baron var fin, lite små pigg bara :p Men han var duktig tycker jag. Var riktigt härligt att rida idag :D Efter att vi hade ridit och tränat lite NH på ängen gick vi hem och gjorde iordning pollarna och sen så körde vi lite till NH i paddocken hemma :)
världens bästa ponny♥
haha söt
'
4
AHAHAH gansterssss ;)
förövrigt älskar jag alla mina smultron jag har fött upp! ♥♥
/tova ♥

Vill ni se dagens bilder?

Ni får ett litet smak prov här, jonna knäppte kort när vi red på ängen!

Vill ni se mer?









Film från igår! :)

Film från igår, nu ska vi snart sticka till stallet, vet inte om vi badar med hästarna eller var vi hittar på... Är iallafall väldigt varmt ute idag! :D


Visst har han blivit lite finare i ridningen då? :D Eller vad tycker ni? :)
/Melina

Bilder :D

Red lite oserös dressyr på ängen idag, Sopot kändes fin, krävde inte så mycket av honom ^^ Dock drog han iväg lite ibland, haha men bara för att han tyckte det var så roligt :D Han var riktigt pigg och arbetsvillig, körde några galoppombyten, gick super braa!
HAHAHAHAHHAA mupparna 8D
x 2 8D
hahhaha, dumma flugor på bilden...
Kommentarer uppskattaaas! :'D
/Melina :)

Hoppb ilder

Hopptränade ju för Frida idag! :)
Gick bra, han hoppade fint dom flesta sprången! Började träna lite med travbom framför hindret och sen ordnade vi till med galopp rakt igenom och det gick skit bra! Melina knäppte kort!
Kommentera massor! :D

/tova ♥

Smakprov :)

Här kommer några smakprov från idag, vill ni se mer? :)
/Melina och Tova :)

planerin is shit

Imorse var jag ute och sprang med jonna :) Sen gick vi hem till henne och åt och så cyklade vi och badade. Det var skit varmt i vattnet trots att det har vart dåligt väder!
Nu håller vi på att titta efter bussar så vi kan knäppa kort och filma på melina när hon rider, och kanske spelar vi in ännu ett stallbacken avsnitt idag!

Sen så ska vi fixa när jag hopptränar också, så jag och melina lägger upp ikväll :)

Imorgon ska jag rida ut en sväng med Baron, om det är fint väder kanske jag kan locka med mig lite ridsällskap till stranden! :)
Lägger in två hopp bilder från förra året! :)
/tova

Dagen

Nu ska jag snart börja fixa med håret, först kommer det bli typ.. Orange av bleknings saken xd Verkade vara många som trodde att jag skulle försöka färga håret blont, men det ska jag verkligen inte göra! Hoppas som sagt att det inte blir knallrött, men om det blir det så är det ju bara att färga om ;)
Idag ska jag och Sopot träna lite på änge och Tova ska fota, sedan ska jag fota henne när hon hopptränar senare ikväll! Efter det sticker vi hem till henne, sedan ska vi nog inte göra något speciellt :) Super bra statistik igår också och snart 70 personer som följer bloggen på bloglovin! :D /Melina

Hittat kissen! :D

Jag och mamma var ute och kollade efter Snurran för ett tag sedan, sen när vi kom in igen så stod hon i trappen och åt mat :D Hon var fortfarande tjock så hon har inte fått kattungar iallafall så det är ju tur iallafall. Men nu får hon lov att vara inne, hon börjar bli väldigt tjock nu och kattungarna sparkar som tusan! ;) Och btw skojade jag bara om Sopots pannlugg HAHAHAH! Skulle aldrig stubba, eller klippa av den ^^
hahahha, snygg hund man har... hehe
/Melina

rubrik

Gud vad det känns roligt att blogga just nu!

Har en underbar bloggkompis och hela tiden ramlar det in fina kommentarer! Det känns så roligt att uppdatera och fixa nya filmer och bilder! Känner att jag vill visa uppskattning till er, ni som får oss att vilja fortsätta!
Jag och melina har pratat lite om att lotta ut en gratis design! :) skulle det vara något? :')
/ Tova

Dressyr filmen från idag!

Äntligen är filmen färdig laddad! Fick göra om den två gånger för datorn hängde sig -.-

Sen tog det typ 1 timmer innan den var färdig upplagd på youtube.. :p

men här kommer den! :)



kommentera så blir jag glad! :')

/tova ♥

Ni är för snälla!♥

Fått en massa sjukt fina bilder på senaste dagarna, blir verkligen hur glad som helst! :') Tack!♥
/Melina

Vågar jag? :>

Köpte även hårfärg och blek tjoffs idag, eftersom jag har så mörkt hår måste jag bleka det så jag får den färg jag vill ha. Nu vill jag testa rött, dock inte knall rött men typ mörkrött.. Tror ni jag skulle passa i det? :D
Kommer inte bli lika knallrött som på förpackningen! :) Men vad tror ni då? :>
/Melina

Dagens pass!

Red flisan ut som planerat, hon var lite hoppig och så först, men sen lugnade hon sig efter att vi hade galopperat första galoppen och jag behövde bara ge ett lätt stöd i tyglarna och inverka bakifrån. Hon längde på stegen ordentligt i traven. I galoppen så struntade jag i att kräva nåt av henne. Hon tyckte nog det var ganska skönt! ;)
Hon var riktigt härlig idag faktiskt och jag är supernöjd! :')

Red dressyr på Baronis också♥ Jonna filmade så jag ska lägga upp den när den är klar, men får lägga upp den från mammas dator, för det funkar inte från min.. :s Baron var iaf jättefin som vanligt, min stjärna! ♥ Jag red lite på volter och lite skänkelvikningar, tempo växlingar osv. Men det får ni se på filmen sen  :) Tar lite bilder ur filmen i det här inlägget! :)
boy you complete me ♥
/tova :)

Funderar på....

Att "stubba" pannluggen på Sopot, tror att han skulle bli mycket finare utan pannlugg! Eller vad tror ni? Har jätte svårt att bestäma mig för hur jag ska göra...
/Melina

Fyndat! :D

Hittade några billiga saker på rean på hööks och mamma var så snäll och köpte ett ridtäcke och en stallmössa åt mig :D
Ridtäcket kostade bara 45 kronor! Och mössan 29, super bra pris ju! :D
/Melina

Rubriker är jobbiga..

Sopot får vila idag, det är jätte tråkigt väder och jag känner mig inte så ridsugen idag. Men snart ska jag till hööks och kolla lite, har inga pengar men är så kul o gå runt och kolla, haha hittar alltid nått jag vill ha (a) Men vi ska åka förbi stallet och prova en sadel på Sopot, en Globis clic, hoppas den ligger bra! Just nu har vi ju ingen sadel, men det går bra utan tills vi hittat en! :D 
Arkiv bild ^^ /Melina

Regnnnn

Regn idag .. :(

Ska rida både Flisan och Baron. Får se om jag rider ut på flisan och tar ett dressyrpass med baron eller tvärtom. Jag är glad att jag har min gula regn rock iaf. Den läcker det inte in vatten i minsann ;)

Jonna hade egentligen tänkt knäppt kort på mig och baron idag, så jag tror nästan jag rider dressyr med honom. Fast hon får nog filma istället! Blir ändå typ inga bra kort när det är så pissigt väder.


men men, det regnar ju inte lika mycket som för några dar sen, då öööste det ner!
kärlek till min regnrock som alltid ställer upp för mig! ♥
kärlek till flisan för att hon är som hon är ♥
kärlek till baron för att han är så underbar ♥
/tova med kärlek!

Leta katt!

Snurran är borta, så vi måste ut och leta efter henne, ifall hon har fått kattungar någonstans... :o
/Melina

:') ♥

Har fått två jätte fina bilder på mig och baron under helgen! :)
Jätte kul :') ♥
Ni får mer än gärna redigera bilder till både mig och melina, det är bara att mejla in till [email protected]! :')

/tova :)

Blogg tips!

Måste tipsa om en väldigt bra blogg som är ganska nystartad! http://tworidersonegoal.blogg.se/ heter den! Verkligen sjukt söta ponnyer och jätte gulliga ryttare :'3 Det är dessutom väldigt intressanta inlägg, så den är verkligen värd att kolla på! :)
/Melina

Jag och Amanda XD

Hahaha film från igår kväll, vi stod och sjung/skrek hela kvällen, allt finns på film om ni skulle orka se xd
Tycker ni om att vi uppdaterar så bra med filmer också, eller blir det för mycket? :)
/Melina

tack! ♥

Vi vill säga TACK för alla fina kommentarer!

Det gör det så mycket roligare att blogga och att uppdatera mycket! Tycker ni att vi lägger in för mycket filmer eller gör det bara allt roligare med filmer + bilder? :)
/Tova och Melina ♥

Film från idag!

Här kommer filmen från idag, jag är fortfarande inte riktigt hundra på hur man gör ett galoppombyte, men det fungerar tydligen endå, så onödiga kommentarer ignoreras ;)
/Melina

Bilder från idag!

hehe, något jag verkligen måste träna på är att sitta rakt även i svängar! ;)
Favorit bilden :')♥
Tyvärr vart det väldigt dåliga vinklar på bilderna från idag, allt ser så fel ut ^^
Släng in en kommentar så blir jag glad! /Melina

Halsring! :D

Här kommer lite mer från att vi red i halsring på mig och Baron! :)




/Tova :D

Underbara älskade ponny!

Sopot och jag idag, så synd att han inte hade öronen framåt och att vinkeln gör att hans rygg ser jätte kort ut, men älskar bilden endå :'D♥
Vill ni ha mer bilder? :)

Vem vann? :o

Tova och Amanda sover fortfarande, vi gick och la oss runt halv 4 så dom är nog vääldigt trötta. Jag däremot är alltid pigg o gla :D Igår gjorde vi en annan utmaning utan hästarna, haha vi sprang en bana! Dock fuskade Tova lite grann... Så vem tycker ni vann egentligen? :o
/Melina

STALLBACKEEEN!

Här kommer det efterlängtade avsnittet av stallbacken, hahaha hoppas det uppskattas! :D
/Marie och Sara ;)

Sopots pass idag :)

Var meningen att jag också skulle rida dressyr innan vi red "utmaningen" men Sopot var verkligen hur spänd och stressad som helst? Han stack tillomed iväg med mig i paddocken, han verkligen stack? Jag var jätte nära på att ramla av, eftersom jag red barbacka. Hoppade av honom och lät han lugna ner sig lite, klappade lite på honom och sedan gick vi upp till banan. Där lugnade han ner sig och jag red lite övergångar sedan plockade jag av honom tränset. 
Det kändes verkligen hur härligt som helst, att rida på Sopot i halsring med nästar full kontroll trodde jag skulle ta en evighet, men känslan idag? Friheten, Sopot vart som en helt annan häst och det kändes så himla bra! :')
Dålig inzoomad bild :P
Duktig häst :'D
haha, galoppombyte ;)
Amanda och Älsklingen :')♥

Barons pass idag :)

Red lite dressyr idag innan utmaningen :)

Gick bra, tränade inte så seriöst men han kändes fin ändå :) Det var jäkligt konstigt att rida i halsring. Jag tänkte hela tiden att halsringen var tyglar. och det tog ett tag innan jag vande in mig lite, vilket jag inte kan säga att jag gjorde särskilt bra. hahah.
Men jag ska fortsätta och träna i halsring tror jag, men dock i skritt och kanske trav till en början. Så jag lär mig rätt liksom, eller hur man säger. Bra träning iaf! :) Ganska kul var det i skritten för då kände jag att jag hade full kontroll !

Filmen! :D

Här kommer filmen från idag, vi blir super glada om ni lämnar en snäll kommentar! :'D
(Föresten är jag inte seriös i andra språnget efter hindret/Melina)
/Melina och Tova

Vill ni se?

Vill ni se film från att vi red i halsring och hoppade i halsring (en av utmaningarna vi fått) ? :D
/Melina och Tova

Snart stallet!

Så fort jag  och melina har fått tag i Amanda ska vi sticka till stallet och göra utmaningar, som jag skulle tro att ni är sugna på att se ? (a)

Varken jag eller melina har ridit i halsring på varken sopot eller baron förut, men det går säkert bra!
Lägger in två lite äldre bilder för ett lite finare inlägg! ;)
/tova

Film från hoppträningen!

Filmen från första hoppträningen för frida (:
/Tova

Godmorgon!

Nu har jag och Tova nyss vaknat, Tova har pratat som fan i sömnen inatt xD Typ- Amen om du slutar nu så får du verkligen inte sitta vid min dator Siri! Jag- hahaha va fan Tova? Hon- jaaaaa! Sedan har hon snackat om massa apor? Haha aja, nu ska vi väll försöka göra frukost, jag är nämligen inte så bra i köket ;)
/Melina

Melina videobloggar!

Hahaha bjur på den här, ni får även svar på hur Sopot uttalas! :D
hahaha, jag vet att jag är ful som fan, så ni behöver inte påpeka det!

Hahah lite badbilderrrr

Asså hahahaha jonna skvätter ner mig ordentligt! XD
bjuder! ;)

weiiird

Hahah skumma ? ;)


Jonna och melina ...  hahhaha




cajsa syster och jag. hahah skumma vi med?...

Mupparnaaa

hahahaha, snygga hästar vi haar! :D

Massa bilder :)

Har precis kommit hem ifrån stallet, Baron vart huur glad som helst över att Sopot kommit hem x) Sedan släppte jag dom i paddocken, Baron var jätte busig, bockade och sprang runtrunt som ett tok. Flayan stod i hagen bredvid och så fort Sopot kom i närheten av henne var Baron galen?! Hahaha, han sprang dit och bet Sopot, flyttade han sig inte då sparkade han honom, haha pucko ponnyn ;)
Kommer kanske mer bilder sedan + ett videoinlägg om ni kommenterar bra! :D /Melina

Ny header! :D

Nu har jag gjort en ny header, jag vart själv väldigt nöjd med den!:)

Vad tycker ni? :)
/tova


Posett :')

Åh jag tror jag dör :') Hittade några skivor när jag rensade ur massa lådor i mitt rum, och vet ni vad det är för skivor? Dom med massa filmer på mig och Posett :')
Första träningstävlingen felfria: 


Världens finaste B-ponny, RIP♥
/Melina

Utmaningarna ;)

Först måste jag bara säga att Sopot kommer att komma hem idag! :D Hoppas att han fortfarande är sig själv... Sedan har mina föräldrar och alla hundar åkt hemmifrån nu, väntar bara på Tova och sedan har vi huset för oss själva! :D Vi äälskar att baka, men det är slut på socker hemma, hehe så vi kommer nog behöva ta bussen till Vi och köpa socker 8D haha, ganska meningslöst inlägg... 
Hoppas ni ser framemot "utmaningarna", vi ska blandannat hoppa i bara halsring (bana med några titthinder), gymkana stafett och byta hästar med varandra... wiss us good luck! /Melina

Sopot kommer kanske hem!

Sopot kommer kanske komma hem imorgon om Johanna får tid, hoppas verkligen det! Håller ju på att sakna ihjäl honom! :DD
/Melinaaa :D

Badbilder ♥

Några bilder från när vi badade med hästarna sist. Baron börjar bli mer och mer orädd för vatten!:D



Jag och Baron och Jonna och Flayan ♥
elly jag jonna och julia (:
julia,jag,jonna irma och elly :)
/tova :D

Zauron och Ronja!♥

Min första ponny som bor i Umeå, Vännäs var också med och tävlade idag! :)

Jag hade honom i 5 år innan jag sålde honom och vi har haft skitkul ihop. Har inte träffat honom på nästan ett år så det  var härligt att träffa lill zauron och ronja :') Dom är så fruktansvärt fina ihop så det är inte sant :D
Efter att jag och ronja hade tävlat skrittade vi en lång sväng med ponnyerna. Jag berättade att zarre tyckte det var jättekul att bada, och vi pratade lite om att hoppa fälttävlan och framförallt hur fantastisk vi båda tycker zarre är ♥ En perfekt läromästare, så man lär sig att rida ordentligt. Lite seg, ja. Men man får ju rida också, inte bara sitta och åka som jag vet väldigt många som sitter på tävling och gör, och sliter i hästarna istället..
fina fina ponny ♥
världens bästa ponnysar. så fina båda två ♥♥

Tävlingen


Gick så himla bra på tävlingen idag, trots att vi rev ett hinder!

Jag kände mig så taggad och hade en riktigt härlig känsla på framridningen, vilken gick hur bra som helst. Baron hoppade fint, ökade och kortade som jag ville och var helt underbar ♥
Redan när vi red emot hindret som vi red kände jag att vi skulle riva. Vi kom helt fel och i högre tempo än vad vi brukar ha. Men det var sjukt roligt ändå faktiskt.

En annan sak som funkade bra var transporten, både lastningen dit och hem funkade utan att krångla, och i transporten kunde vi lämna honom själv. Inga stegringar denhär gången. Antagligen för att han inte hade något sto att vakta över ;)
skrittar fram på gräs lite (:
bubbis ♥
hahahha söthäst ♥
världens bästa ♥
hans svans såg värsta biff ut!
↨♥
Världens bästa! ♥
/tova

Tipsaaaa!

Tycker att det börjar bli lite utjatat med hööks grejer... Dock har dom ju mycket nytt som är snyggt ;) Men jag skulle jätte gärna vilja ha lite tips på olika hemsidor där man kan beställa hästutrustning! Vet inte så många alls, så skicka gärna maaassa länkar! /Melina


redo för tävling

Ska tävla imorgon, en LC. :D
Ska titta på min älskade lilla ponny, har inte träffat honom på nästan ett år.. :(
Ska iaf bli det roligaste nästan, att träffa zarre och ronja :') Sen dedär med att tävla, det är bara på köpet.. ;)
Zarre startar klockan 9, första b-ponnyn tror jag. Innan harry potter idag så fixade vi iordning alla grejjer i transporten, schabrak nummerlapp, koringen, krafft, hö, kavaj ridbyxor och allt tjoffs.
/tova

Vad säger ni? ;)

Haha, erkänn att han vart ju rätt gullig i täcket endå? :D Eller vad tycker ni? (a)
Haha, igga att det är sämst redigerat x) /Melina

Red flisilisan idag (;


Hemma efter att sett Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 i 3d :D

så sjuuuukt bra så jag tror jag avlider. Och ett rejält bra slut. Ska inte avslöja så mkt för er som inte sett den iaf ;) Fick ju jätte coola glasögon också! tror det var meningen att dom skulle lämnas tbx men det tar inte vi någon hänsyn till!
Red flisan idag också. I början var hon ganske stel och konstig, men itne alls som förragången. I galoppen tror jag att jag "kom åt" henne riktigt bra, för hon försökte kasta av mig några gånger när jag krävde något utav henne. Men jag ramlade bara framför sadeln så jag vart lite arg på henne och sa till henne och då vart hon ännu surare på mig.
Hon fick galoppera lite till sen. När jag skulle trava av henne var hon jätte mjuk och avslappnad, och då kunde jag sitta med tyglarna i en hand och hon stannade kvar därnere :D
pruppis ♥

Önska bild/film? :D

Är det någonting speciellt ni skulle vilja se? Någon speciell bild eller film? :) Bara att skriva en kommentar så kommer det upp på bloggen så fort jag ser den ;D
Hahaha, busig Zoffe sommaren 2010 /Melina

Lisa i flytväst! XD

Har precis ätit och fört över bilderna ifrån veterinärbesöket idag, Stoffe och Chilli skötte sig super bra och var som vanligt jätte glada! ;)
haha aw, bilder från i förrgår xd
/Melina

Veterinären

Nu ska jag och mamma snart åka till veterinären med Stoffe och Chilli, dom ska vaccsineras och sedan ska vi beställa en tid till Karljan. Han har fått så stora hemska tovor som inte går att borsta ur, så han måste rakas. Haha, super snygg är vad han kommer att bli! :D
Lisa och Karljan i vintras ;) /Melina

gästbloggning ala cajsa

Hej!
Tova hinner inte blogga nu då hon måste byta om innan hon ska till stallet, så då passar jag på att gästblogga. Jag heter Cajsa och är som ni nog förstår kompis med både Tova & Melina :) Det kanske kommer bli lite dåligt med updateing från Tovas sida idag då vi nu ska iväg och rida, och sedan ska vi gå på biopremiären av Harry Potter! Och eftersom Tova ska tävla imorgon så måste vi packa inför det. Känns som det kommer bli en fullspäckad dag, men nu ropar Tova att vår skjuts är påväg så lika bra att jag beger mig. Ha en bra dag :) / cajsa
snor en arkivbild!

Lite små gulligt

Känner på mig att Sopot vill ha det här super söta täcket, eller vad tror ni? :D
Jag menar, varför ska inte valacker kunna ha Rosa? Isabeller är ju faktiskt jätte söta i rosa... Nä, när jag har pengar tror jag att Sopot ska få en liten present ;) /Melina

Så där!

En ny design, varken jag eller Tova gillade den förra så vi sa att vi skulle ha en ganska enkel design och det fick det bli! :) Nu kommer det bli topp uppdatering och såfort min ponny kommer hem ska det bli endel ridfilmer också, det verkar vara ganska önskat ^^  Men gud vad jag saknar honom nu, vill bara träna vidare nu när vi fått så mycket tips! Och är super sugen på att vara med på nästa tränings tävling också. Hehe, jaja han kommer väll när han kommer antar jag. 
/Melina

Håll ut!

Jag håller på att fixa en massa med en ny design, så det är därför uppdateringen är sämst! :( Men jag hoppas att jag hinner fixa färdigt den ikväll! Känns som att ögonen är fyrkantiga på mig för jag suttit så mycket nu, hehe.. /Melina

Svar på tal

Fick en ganska konstig kommentar på senaste inlägget? ^^
SV: För det första har vi bara en honkatt* och det är väll naturligt att alla djur får ungar? Det är väll samma sak som med tjejer, det är väll jobbigt för dom att få barn också? x) sedan förstår jag inte riktigt "dessutom finns det redan hundratals oönskade kattungar där ute" vem har sagt att hennes är oönskade? ;)

Kattungar igen!

Har glömt säga att Snurran har kattungar i magen igen, hihi riktigt rund om magen börjar hon bli! :D Hoppas dom blir lika fina som förra kullen blev och att dom är lika lätt sålda så vi får hitta ett riktigt bra hem åt dom! :)
Hihi, lill tjockis :D♥
/Melina

Gamla bilder på Sopot!

Har fått lite gamla bilder på Sopot av en tjej som jag hittate på facebook! :D Tycker det är så sjukt roligt med gamla bilder och har hittat några lite här och var! Fotografen är Michelle Jansson och bilderna är från när han stod på Tunalid! :)
Dom här bilderna har jag hittat på bloggen http://fredrikabergmasth.blogg.se och bdbn Busponnii och är från när han stod på en ridskola nere i skåne, alltså för några år sedan! :)
Och dom här bilderna har jag fått av http://crosscountry.blogg.se/
Hopp ponnyn him self ;)
/Melina

Hahahha


Tränade dressy mer baron idag en stund i paddocken. Gick huuuur bra som helst! :D
Efter alla galoppombyten på träningen itorsdags så tog baron vartenda byte klockrent! :D ingen korsgalopp under hela passet! :D Så himla roligt att det börjar lösa sig, ska fortsätta träna och förhoppningsvis så kommer det sitta i föralltid! (A)
Baron har i alla fall fått stått och ätit gräs i flera timmar idag. Medans jag städat i stallet med elly och ätit nudlar och knäppt bilder på bartolomeus en av stallkaninerna. Sen har vi typ bara drygat oss i flera timmar i stallet och gjort saker i stallet som bara vi brukar göra. Ingenting typ, hahha :p
Imorgon ska jag städa mitt rum iaf, det börjar bli redigt stökigt ;) hahah redigt stökigt, mer oredigt stökigt xD alltså natthumor ;)
/tova ♥

Bloopis!

Måste sälja iväg en massa saker, allt är otvättat på bilderna, men kan fås tvättade! Är du intresserad av något skicka en kommentar med ett pris :)
Dressyr schabrak strl full, andvänt ett fåtal gånger och är i bra skick! :)
Lila schabrak strl Ponny (ganska litet) Användt ca 3 gånger. Budet ligger på 50
Typ beige/grön vojlock, storlek full aldrig andvänt!  Gul vojlock, väl använd :) Har även 2 mörkblåa helt nya!
Ridjacka strl 152, super skön och bra vår/höst jacka! :) Bra skick!
Dressyr schabrak strl full, använt 1 gång                Grått allround schabrak strl cob :)
Frächt regntäcke strl 115                                       Enda "felet" :P
/Melina! :D

Bilder på vovvarna ;)

Min katt sover väldigt konstigt? x)
Hahahaha, bara för att hon såg så tjock ut här XD
Mobil ätar'n....
Jätte dåliga bilder, men orkade varken redigera eller stå och fippla med kamera inställningar idag ^^

RIP†

Idag den 9 Juli somnade min kära tillfälliga mobil in förevigt, det vart tyvärr ingen snabb och osmärtsam död... HAHAHAHA, nemen så här vare, jag skulle ut och fota vovvarna lite och då åkte min mobil ut ur fickan... Stoffe tog möjligheten och bet tag i den, först trodde jag att det var typ en frisbee eller nått men sedan såg jag att det var min mobil :( Så ja, den är gaanska död...
/Melina

Hästlös :(

Hejsan, idag och några dagar framöver kommer det inte bli några inlägg om mig och Sopot eftersom han står kvar i delsbo :/ Men jag kommer ha massa att skriva om endå hoppas jag, ska försöka att göra det så roligt som möjligt! :) Idag är det btw sista dagen ni får ställa massa frågor till frågestunden, för jag tänkte fixa svaren idag och det kommer bli 2 delar! 
Saknar honom faktsikt redan (a) /Melina

Vad tycker ni? :)

Har bestämt att jag ska göra ett videoinlägg, hur skämmigt det än är ;) Men tycker ni att jag ska ha 2 delar eller ska jag ha alla frågor i samma videoinlägg? :) Eller ni kanske vill att jag skriver frågrna och svaren istället, det skulle jag verkligen uppskatta? (aa)
Världens finaste ponny på bilden♥

Tjenare!

Nu är jag tillbaka, eller ja jag kom ju egentligen hem igår men jag har verkligen inte orkat skriva någonting eller så. Har haft det jätte bra, har både ridit Johannas skit snygga polle och tränat för Carsten Nihlén 2 gånger på Sopot! :D Sopot börjar gå riktigt fint nu och galoppfattningarna är verkligen kanon för tillfället, hoppas verkligen att det håller i sig! Jag fick även testa rida Annas ponny Mirre, en ponny som tydligen bockar hela tiden. Hoppade upp bara för att få det på film/kort, men inte fasiken filmade någon när jag ramlade av :( 2 gånger kastade han av mig, men jag filmade Anna när hon...."flög" heheh, av xd

Kommer komma lite bilder eftersom! :)
/Melina

Hoppträning :D

Hopptränade för min storasyster idag, var jättekul!
Vi tränade kontroll och massor med att byta galopp och snäva svängar kombinationer och så. I och med att det var första lektionen för henne så hoppade vi inte så högt, men det kändes aldeles lagomt eftersom det var så varmt!
roligt man kan ha ;)
pigg ponnyyyyy
asså hahahah xD

har film också, så jag redigerar ikväll eller imrn :)
/tova

Bilder från igår

Nu när jag äntligen har fått hem kameran ska jag börja uppdatera massor!

Objektivet är underbart! heeelt perfekt :')
nu bjuder jag på lite bilder från igår :)
'
jonna är schtekig :3
min hand, hahahah
elly och jag vart extra skitiga i stjärten efter att vi badat med hästarna, vattnet som kom upp på ryggen på dom löste upp smutsen och satte den på våra shorts så jonna rengjorde :)))
/Tova

¨Vill ni se bilder? :)

Ska ut med baron och träna i en låååång uppförsbacke.
Tänkte galoppera upp och nerför den, i luuugn galopp så att det blir extra jobbigt. http://cajssen.blogg.se ska följa med och knäppa kort, vill ni se dom sen? :D

Ska bli kul att jobba ordentligt, blev ju ett ganska hårt pass igår med, men inte så farligt ;)

Red Flisan idag! :D,,

Linn i stallet vill ha hjälp med att rida hennes häst Flisan på måndagar eftersom att hon jobbar! Så jag ska börja rida henne en gång i veckan :D


Ska bli jätteroligt faktiskt, lite variation och att rida storhäst. Hon är ganska liten (163 (?) och är på ett sätt lite som baron men ändå heelt olik. Jag red igenom henne i paddocken idag, hon var väldigt tjurig och stel först. Trippade på med huvudet i vädret och så.
Så det var väldigt mycket mellan hand och skänkel som gällde, och efter ett tag slappnade hon av och längde lite på steget och verkade trivas väldigt bra! :) Då vart hon hur kul som helst men jag fick ju jobba ordentligt, vilket kan vara ganska kul då Baron är väldigt mjuk och då blir det lätt att bara sitta och åka :)


Johanna filmade lite med min dåliga mobilkamera också när hon hade börjat slappna av :)
Lite bilder ur filmen först :)
Jag vet inte riktigt hur man får in videoklippet i bloggen, funkar inte :s -- så ni får länk här :D http://www.youtube.com/watch?v=LJAlWSJsg-k
/tova


hemska flugooor

Jag älskar sommaren men jag hatar flugor och insekter, spindlar och allt dedär!
Man får ju panik när man rider och det bildas svärmar runt en så fort man kommit upp på hästryggen. Dom ska in i hjälmen och in i ögonen och sitta på armarna och flyga omkring och surra. Påträngande. Uscha säger jag bara. Myggmedel på men i år verkar det inte riktigt funka. Det hjälper iaf inte även om jag sprutat in både mig själv och hästen riktigt noga innan vi ska ut och rida. Dom finns där ändå och jag får ju hets på dom.
Det känns som om sundsvall har hur mycket insekter som helst i år, kanske för den tidiga värmen?
Hur är det med flugor och sånt hoss er och vad är värst?

/tova

Hej!

Jag gjorde en enkel ny tillfällig header, i brist på annat att göra :)
Ska försöka vara med melina nåt när hon har kommit hem så vi kan fixa klart allt tillsammans :)

Jobbade i alla fall Baron ett ordentligt dressyrpass med 6 galopp bommar. Han skötte sig väldigt bra och han vart lika svettig som jag! Men han tyckte det var ganska kul också, och han tog i ordentligt. Svettig mellan bakbenen blev han också och om jag hade haft bakben skulle nog jag också ha blivit det, haha.
Pappa kom i morse på att vi skulle åka och köpa ett objektiv. Vi har pratat om att köpa ett objektiv om jag städade extra mycket hemma och hjälpte till mer än vanligt hemma, men ja. Pappa vart väl sugen helt enkelt då jag inte enligt mig själv följt uppgiften helt färdigt.
Så nu har jag ett sigma 18-200 att fota med. Meeeeeeeeeen. Min kamera är i spanien som sagt var och kommer inte hem förns på onsdag så det är några dagar tills jag kan provfota med nya objektivet :(
Imorgon ska jag åka ut till min ena storasyster Frida och hennes lilla son Joel ut och titta på tävlingar i timrå. Ska bli riktigt trevligt! :)
/ Tova

hemma igen!

Jag är hemma nu efter en underbar vecka hoss Ellys stuga!

Vi har haft underbart väder, vi har fiskat massor. Badat solat och ja, haft det skitkul! Imorgon får jag äntligen träffa Baron igen. Saknar min ponny ganska mycket nu. Ska nog ta en härlig uteritt imorgon och gosa med baron ordentligt.
Min mamma och syster är i spanien och jag får inte kameran för ens på onsdag då dom kommer hem igen. :/
älskade baron ♥