Bloggen läggs ner!

Ja, som det står på rubriken läggs bloggen nu ner. Vissa kanske kunde ana det här, andra inte, men nu har vi bestämt att vi vill lägga ner bloggen. Det har varit otroligt roligt att skriva här, alla hundratals läsare och massa kommentarer, till största delen positiva! Vi trodde faktiskt inte att våran blogg skulle få så mycket som runt 500-600 läsare, men det har som sagt varit sjukt kul att skriva för er! Vi vet inte hur länge bloggen bara står, kanske vi kommer tillbaka om 1 vecka, kanske om 1 år? När vi har lust helt enkelt och isåfall kommer vi komma tillbaka på riktigt, men riktig uppdatering igen!
Tack för oss!♥ /Melina&Tova

:)

Kommit hem från skolan, varit en halvseg dag måste jag erkänna!

Blev klar med mitt matteprov ganska fort, och i och med att vi har matte sista lektionen fick jag sluta 40 minuter tidigare, ganska skönt va?! Nu ska jag snart fixa min fördjupnings uppgift. Har inte gjort den en och den skulle vara inlämnad för  några dar sen tror jag, men hellre sent en aldrig så jag ska försöka blogga mer sen när jag varit hos Barry om det inte blir försent :)


Riktigt intressant rubrik!

Idag ska jag få träffa min gula lilla ponny igeen! :D Har inte träffat honom sedan måndags, har mått så dåligt så jag inte har orkat.. Men idag ska vi träna lite ifrån marken eller ut en sväng i skogen! :) Saknar min kamera så jag håller på att dö, vill fota honom nuu! Är alltid jätte mycket dimma ute nu tills klockan blir typ 2, så det skulle bli så häftiga bilder! :< Har iallafall hittat filmkameran så kanske kommer en film senare! :)
/Melina

Löshoppnings bilder! :>

Första gången han löshoppades hos mig, 21 april! :)


4 Maj :) Han var rätt stressig och "stress hoppade" rätt mycket.. ^^
7 Juli i delsbo :)
haha, gulli!
Sedan har jag 100 bilder på när han hoppar lite i paddocken hemma, men det orkar jag inte lägga upp (a) /Melina

tjaa

Pappa och larserik på semester i spanien xD



/tova

HAHA så bääst!

haha, går ju bara att älska den?♥ Nu ska jag gå och lägga mig, känner mig så himla hängig och håller nog på att bli sjuk.. :( Hoppas jag kan gå på skolan imorgon (haha, låter stört xD) för det är hemkunskap :> /Melina

Spänd ponny!

Hejsan! Idag red jag med Elly i ARKs paddock och dressyrade lite! Tyckte det gick helt okej för att vara i den paddocken, han brukar vara så sjukt spänd och stressig där, vet inte varför men han kan bli helt tokig.. :/ I början var han väldigt spänd, slängde med huvudet upp och ner och var hur jobbig som helst att rida! Men sedan släppte han efter lite och tog en galopp som var.. Hemsk, som den var för flera månader sedan... 

Tog och skrittade ett tag och sedan kortade jag tyglarna och försökte få honom lite avslappnad i skritten/traven, körde mycket flyttningar för skänkeln och då började han slappna av mer! Efter ett tag fattade jag galopp och då var han betydligt mycket lugnare, lät han gå på en volt och sedan körde vi lite galoppombyten på en åttvolt! :) Duktig ponny :> Amanda filmade med Ellys filmkamera, hoppas verkligen hon orkar skicka det till mig (a)
haha /Melina

Good night!

Kände för att säga god natt i ett inlägg, så godnatt alla goa läsareee! :D
/Melina

Duktig tjej!

Idag har jag varit yr och illamående hela dagen. Kunde inte prata förens klockan var 4, var så hes att jag knappt kunde andas hehe, mindre kul! Bad Tovis mocka åt Sopan idag, men hon sa att hon inte hann, så åkte dit och då var allt fixat♥ Hade inget att göra så jag städade hela mitt täckes skåp, det behövdes verkligen! Lindade ihop alla benlidor jag har där också, fick även ta hem 2 par ^^ Sedan gick jag ut i hagen och plockade ihop höt och la det i höautomaten, dom sprider ju ut allt och skiter bara ner det, så det blir hur mycket hö som helst som bara kastas bort.
Har 6 ridtäcken i stallet, hehe :d
Sopots nya vintertäcke, jääätte tjockt med hals! Riktigt snygg var han i det också :D
/Melina

Film från igår!

Har suttit och försökt ladda upp den här filmen 17 gånger idag, 17 gånger! Snacka om jobbigt, tillslut bytte jag låt till en som jag visste fungerade, den är sämst men orkar inte bry mig nu ^^ Filmformatet är jätte knas också, filmade ju med min lilla digitalkamera som kostade någon hundralapp, så han ser ut att vara jätte tjock och jätte kort. Man ser ju vad det är iallafall! :>
K O M M E N T E R A! /Melina

Tokponny!

Var ute på en jätte mysig barbacka tur till klätterbacken. Bortsett från att Baron skrämde livet (nästan) ur ett par gamlingar i en bil när han hoppade ut rätt i vägen och började stegra när jag stannade honom så bilen kunde åka (det är vägarbete aldeles vid stallet och endast en bil kan köra då halva vägen är avstängd en bit) förbi. Haha kvinnan satt med händerna för ansiktet och jag skällde på baron ordenltligt. Sedan skötte han sig och stod still när bilen åkte i snigelfart förbi, haha.. 

Men satan vad högt han stegrade måste jag säga, back in old days typ. Sedan så red vi vidare bara, red skänkelvikningar över grusvägen, baron var duktig och lyssnade jättebra! Hade musik i hörlurar också, och när jag kom fram till kalhygget över klätterbacken, så står det tre rådjur ungefär en meter i från mig. Hahah dom märkte jag inte förens vi ridit förbi. Tjejen med koll..? Klättrade upp och nerför backen 10 gånger i lång och låg form, kan ju säga att min polle vart svettig ;)



Awesomeness

/Melina

Bilder på Sopan!

Haha, han är så söt, när jag ropar på honom kommer han travandes och slänger lite på huvudet :'3
snyggggg♥♥
Släng in en kommentar! :D /Melina

En film!

Testade det nya filmredigerings programmet första gången nu, tycker det verkar vara skit bra, dock är det väldigt komplicerat. Men man lär sig nog, satt med den här korta filmen i säkert 1½ timme för jag fattade verkligen ingenting x) Den vart såklart inte speciellt bra, texten som bara kommer upp helt random skulle egentligen inte komma upp där, glömde väll ta bort den hehe, men jag lägger upp den endå! :) Kommentera jätte gärna!

Äntligen hemma

Hej igen!

Är hemma nu efter en hård och krävande arbetsvecka i uppsala! Var med om kalvningar och packade 577 kilo hö i ikea kassar uppdelat i två dagar ( och ja, jag har räknat med miniräknare för att vara säker.. ) och för att inte tala om vilket evigt sopande det har varit! Sen har vi packat bra många halmkassar också  och föst kossor från olika ladugårdar och typ mjölkat och tjoat.. 

Det skvätte bajs också, när kossorna sket. Man hade då ingen stans att ta vägen. 
Har ganska mycket bilder från Uppsala, dock är nästan inga häst/arbetsrelaterat utan bara ifrån elevhemmet där vi fick bo tillsammans med min syster som går på skolan och hennes klasskamrater.

Annars så var jag till Baron idag, jag gick ut i hagen direkt och bara pussade  på honom. Det var lite sol och jag satte mig mot ett träd och solade, sedan kom baron och gjorde mig sällskap. Han nosade mig i håret och stog med huvudet lätt lutat på mitt i kanske 10 minuter. Så himla härligt att träffa honom, min älskade älskade ponny och bara prata med honom. Bara njuta liksom, ibland känner man verkligen vad det är man lever för ♥

Red en härlig sväng med Cajsa och Jonna också. Red till en stig där man kunde hoppa lite små stockar och galoppera på grusvägarna inne i skogen. Vi hittade också en slags rund gräs stig, som man kunde galoppera på flera varv. Helt perfekt, mjuk med grönt gräs på och på sidorna beiget hög gräs. Älskar hösten. Knäppte kort när Baron fick busa i paddocken också, glömde tyvärr kameran i stallet så det är inget jag kan dela med mig av nu.

Lägger nog upp dom imorgon istället.

/ tova ♥

Good life!

Idag red jag ut en sväng till ängarna med Elly och Bengan! Red lite oseriös dressyr, kände bara igenom honom lite grann :) Elly filmade lite och tog någon bild, red sedan hem och vet ni? Jag kan ta av Sopot tränset uppsuttet utan att han blir rädd! Och sedan tränsa honom uppsuttet igen! Det påminner mig om hur mycket han vågar lita på mig nu :') Sedan busade jag med honom i paddocken, hans självförtroende är inte speciellt bra så jag la ut balplast på backen sedan fick han bekanta sig med den! 
I början tyckte han den var skit äcklig, men sedan vågade han titta på den. Då slutade vi och busade lite, sedan gick jag tillbaka och gjorde precis som man brukar göra när man lastar, gå fram mot balplasten sedan backa. Efter ett tag stod han på den med alla fyra hovar! Min duktiga polle♥ Sedan lät jag honom springa av sig lite, eftersom han har huur mycket överskotts energi som helst nu! ;) Det tyckte han var lika roligt som vanligt och han visade verkligen sin arab sida idag, krökte på nacken med svansen rätt upp, snyggis.
Vill ni se bilder/film? :) /Melina

Ridstövlar?

Vet att jag har frågat det förut för länge sedan, men till jul tänker jag önska mig massa pengar så jag kan köpa ett par snygga och sköna ridstövlar! Men jag vet inte alls vart det finns några, vissa ifrån hööks är rätt snygga, men dom har sån konstig passform.. :/ Så jag tänkte fråga om vad ni har för ridstövlar och vart ni köpte dom, om dom är av bra kvalite och vad dom kostade! :)
/Melina

Den bästa jag har♥

Jag har världens bästa ponny, helt klart. Galet vad jag älskar honom♥

Lovely feeling!

Känner mig så peppad på allt nu, varför gå runt och vara orolig över hur det ska bli eller deppig för vad som hänt? Alla problem är bortblåsa! Det som inte dödar härdar lixom. Så härligt! good life♥♥

Dagens ridpass! :)

Red dressyr i paddocken i en halvtimme idag, hade på mig mjukisbyxor och dunjackan och red barbacka så himla mysigt♥ Sopot kändes verkligen jätte fin! Han börjar orka mer och mer i traven och i galoppen blir han inte längre lika framtung! :D Förut såg han ut som en grävskopa, haha han var så jäkla framtung så han såg jätte fel byggd ut x) Galopperade över 2 studs också, det tyckte han var jätte kul och han vart väldigt pigg efter det ^^
Soppan♥
/Melina

Min hopprädsla

Tänkte skriva ett inlägg om hopprädsla, eftersom jag själv var otroligt rädd för att hoppa innan jag fick Sopot! När jag hade Zoffe vågade jag aldrig hoppa mer än 50, tyckte det var så himla läskigt! Jag var aldrig höjdrädd utan jag tyckte det var så obehagligt att styra upp mot ett hinder och fortsätta rida utan att tappa benen. Det jag var mest rädd över var att gå omkull, efter att jag sett Zoffe fastnat i en bom och sedan gå omkull rejält gjorde verkligen inte saken bättre.

Det här var det jag vågade styra mot då, men en dag pressade jag mig själv lite och vi kom över 60! :D
Men där tog det stopp för mig, det där var det högsta jag ville hoppa och jag var helt nöjd med det! :) Men sedan när jag fick Sopot ville jag utvecklas mer, och eftersom han är så himla säker i hoppningen gav han mig självförtroendet att våga hoppa mer! :) Och kommer man bara över den där tröskeln, kommer man oftast på att det är väldigt roligt också! :D
Har du varit hopprädd någon gång? Isåfall hur fick du bort det? /Melina :)

HAHA

Ni som bevakar min bdb vet att jag fastnade med huvudet i en moppehjälm i 2 timmar? xd Här är film på det x3/Melina

Blogg torka!

Vet inte alls vad jag ska skriva om just nu! Har ingen motivation till att komma på något att skriva typ, sitter mest och läser en massa andra bloggar för tillfället ^^ Ska iallafall ta med mig lillkameran till stallet så det kommer kanske lite bilder senare! Igår red jag på min överpigga ponny, han var väldigt tittig och ville inte göra som jag ville, men det gick endå bra med tanke på att han vilat i 5 dagar.
/Melina

Bilder från Delsbo!

Sallis och Melito :)
Snygg Nobbe! :>
Melito igår, tränade lite i paddocken med honom. Såg att han tyckte den här muren var väldigt läskig, så jag la ut den och sedan tränade vi lite med den! :) I början tyckte han den var hur läbbig som helst, blåste upp sig och kastade sig åt sidan. Men efter ett tag kunde han stå på den och tyckte den var helt okej! :)
Lite observant, men vågar lukta på den! :)
Duktig pöjk! :D
Sötaste Britney! :3
Arezzo :D
Täckes gjorden åkte bak jätte mycket i knoww :) Men visst är han fin? :D /Melina

Film på Sopot! :D

Busade i paddocken hemma med Sopot idag! Han tyckte det var jätte kul och han var så himla glad :> Han kom bara jag visslade på honom och i hagen kom han travandes♥ Det är så kul att han börjar bli sig själv igen! :')
Släng in en kommentar! :DD /Melina

Hemma! :D

Nu har jag kommit hem ifrån Delsbo! :) Har varit jätte skönt att komma hemifrån ett tag och det är så himla mysigt hemma hos Johanna! Sitter och redigerar bilder/filmer från dom här dagarna nu, kommer komma massa bilder när jag är klar! :D

/Melina

Edith the sweetie

Lite bilder på Edith ♥

HAHAHAH

han ba snubbla till hhahahah
vafan gör min rumpa och rygg?!?! hahahah
/Tova

Bilder

Lite blandade bilder!


jag klarar mig inte utan ovanstående bild, är inne på mitt tredje par nu ♥

/tova

Update!

Har inte så mycket att skriva nu, igår red jag Britney igen och hon skötte sig kanon! I början var han stressig och trippade lite, gnäggade efter Shakira när hon kom 2 meter framför osv. men sedan skärpte hon sig! :) Travade ganska mycket och hon saktade av bara jag använde munnen :) Så hon var jätte duktig! Sedan idag ska jag och Louise träna Melito på banan, prova longera honom med en täckesgjord (han har hemsk sadeltvång..) och se hur det går! :)


Får bli samma bild på honom igen :) /Melina

Mitt rum

Bilder på mitt rum när det är städat! hehe jag är inte så ordningsam av mig..


/tova

Häst test!

DIN HÄST
Namn: Snekkerups Baron
Född: 2000
kön: vallack
Ras: Dansk sportponny
Färg: fux
Tävlat med dig: LB
I framtiden: Ingen aning
Hur många rosetter: 32 i mitt rum
hur  många 1a rosetter:  om jag ska räkna blågula så är det 5, för det är clear round. Har aldrig vunnit med Baron!
Hur många segertäcken: 1, men det är flayans haha!
Hur länge har du ridigt: 8 år sedan jag började på ridskola
Hur många hästar har du ägt: Två
Har du tävlat någon annans häst: Nej
Har du fått betalt för att rida: Nej
Hösta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: LC: 1 62%

Högsta hoppade hindret: 1.20 med baron


VAD HAR DU FÖR...
Hjälm: Harry hall
Stövlar/skor: ridskor crw från hööks, samt chaps. Plus vinterstövlar från steeds.
Träns: Pullar
Transport:  henra caliber
Stalljacka: nån tjock härlig vinterjacka snart förhoppningsvis
Ridbyxor: grå vanliga och svarta fleece
Tävlingsschabrak: vitt sammets från (?) och annars varierar det!

THiS OR THAT?
Skäck eller Brun -
Stövlar med snörning eller utan
Ponny eller Häst
Hoppning eller Dressyr –
Ridbana eller Ridhus -
Trav eller Galopp
Brunt läder eller Svart läder
Pessoabett eller kandar –
Spån eller torv -
Kyra K eller Kingsland -

OM DIG
Vilken klubb tävlar du för? Sundsvalls fältrittklubb
Vad heter din tränare? tränar just nu inte för någon, men snart Birgitta Lindstrand. Tidigare Tränade jag regelbundet för Linda, mattias och Arnold en gång i månaden
Tycker du han/hon är bra? japp!
Har du någon förebild inom ridsporten? Ludger Beerbaum
Styrkor inom ridningen? Ingen aning!
Svagheter? att inte släppa fram handen
Tycker du själv att du rider bra? finns många saker att förbättra
Hur klipper du din häst? helklippning men lämnar sadelpartiet och benen


KRYSSA I
Tävlat klubbtävling [x]

Tävlat lokalt [x ]
Tävlat regionalt [x]
Tävlat nationellt [x]
Tävlat internationellt [ ]
Vart med i tidningen för att du vunnit en tävling [ ]
Har ramlat av på en tävling [x]
Har hästintresserade föräldrar [/]
Har åkt mer än 3 timmar till en tävling [x]
Har besökt Strömsholm [ ]

Har besökt Flyinge [ ]
har besökt Tullstorp [ ]
Har tolkat efter en häst [x]
Har badat med en häst [x]
Har hoppat fälttävlans hinder [x]
Har ridit islandshäst [ ]
Har kört en riktig travhäst [x]

Svarat ärligt på alla frågorna i de här testet [X]

/tova

Gamla bilder på Baron

Lite gamla bilder på Baron!

Andra dagen:

Första månaderna:


Blandade gamla bilder!

Bild som http://chicaz.blogg.se ritade till mig!
'
Hihi det var lite gamla bilder, som jag inte tror jag lagt upp allt för många gånger!
/Tova

God morgon! :D

Vaknade för typ en kvart sedan och kunde inte somna om! Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska gå ut och hjälpa till och släppa ut hästarna :) Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, tror jag ska rida Bitchen igen, sedan tror jag att det "bara" är att fixa i stallet osv. ^^  Har föresten tagit med mig min lilla dåliga digital kamera, så det kommer komma både filmer och bilder när jag kommit hem! Ska försöka fota en hel del idag! :) 


gamal arkiv bild på bebis♥ /Melina


I Delsbo!

Hejsan, nu sitter jag inne hos Johanna och ska snart äta mat! Kom hit vid 3 tiden och sedan har jag hunnit rida "Bitchen" en 4 åring som är här för inridning! :) Hon har inte blivit riden så många gånger men hon var verkligen jätte snäll! En liten B-ponny är hon också, så det kändes lite konstigt, men hon bar upp mig så det inte vart obalanserat! :D Sedan har jag varit ute i hagen med Melito och Nobbe, kommer uppdatera lite då och då när jag har tid! :)


Bild på Melito :3 /Melina

smack that

Håller på och packar massa nu! 

Har gjort 6 tidsinställda inlägg nu, har 9 kvar! Men har lite torka med vad jag ska ladda upp liksom.. Är med Cajsa nu iaf, vi har haft en underbar natt tillsammans och nu sitter hon och syr mina byxor som jag råkade sprätta upp ogen när hon hade sytt dom en gång.. stackarn! Tur att jag har en händig vän!

Laddar kameran också, ska fota massooooor :) Har släppt ut hästarna imorse också med hjälp av mamma och cajsa, vilket jag glömde (!) igår - pinsamt .Men som tur är var lena snäll och fixade det!


/tova

Störd dröm!

Har nyss vaknat och drömde världens konstigaste dröm! Jag drömde att jag käkade massa munkar och var frisör och klippte Alexander Bard? x') Det var lite små kul, sedan har Sigge (den sista kattungen som är kvar) trakaserat mig hela natten. Nu när han är själv och alla andra åkt till sitt nya hem så är han så himla uttråkad och tar ut sin överskottsenergi på mig när jag sover... hehe, men nu ska jag äta frukost sedan åka till stallet och hämta upp ridgrejer, sedan åker jag till Delsbo! :'D
/Melina

Duktiga hästeen!

Idag tränade jag Sopot lite i hagen eftersom mitt msn slutade fungera fick jag inte tag på Tilda, men det gick så himla braa! :D Han backade ur femte zoonen 3 gånger och förflyttningarna går så himla bra nu! Sedan körde vi lite kurragömma bara för att han tycker det är så kul, satte upp mobilen och filmade lite, ska försöka hinna fixa film sedan! :)
/Melina

Älskade ponny!

Idag provred Sara Baron, och dom funkade jättebra ihop så hon ska bli meddryttare på honom! :)


hahaha dör, elly och baron gosar ♥♥♥ 8
hahahahahhaha jäkla mobboffer!

hahahha dör åt bilden!
/tova :) ♥

Favorit failbilder!

dreeegeel
Inte så mycket fail, men ser ni triangeln? :'3
/Melinaa

Åker imorgon!

Imorgon åker jag till Johanna i Delsbo och ska praoa där! :D Ska bli skeeta kul att åka dit igen! :) Idag tänkte jag löshoppa Sopot i alnö ridklubbs paddock, Tilda ville komma och fota så det kommer komma en massa bilder sedan! :D Nu ska jag sticka ut i skogen och städa, hejdååå.
/Melina :)

Svar på tal - Min arm..

Fick några som undrade över vad jag menade med min att jag får så ont i armen nu.. Den 11 December ramlade jag av min förra ponny Zoffe och bröt armen. Den var så allvarligt bruten att jag kom in på akuten direkt, behövde bara vänta någon sekund och det satt väldigt många andra och väntade. Ja efter det har det väll bara varit en massa skit, först bröt dom till den fel, så dom fick gipsa om och dra till den igen. Sedan satte dom gipset fel så jag har en nerv som är helt trasig som gör att jag knappt har någon känsel i min vänstra tumme. Så här såg det ut 2 dagar efter att den blev bruten-
Smärtan i armen gick aldrig bort och 1 år efter att jag bröt den åkte vi till sjukhuset. Dom röntgade och fixade, men det var inget synligt fel. Nu för någon månad sedan åkte jag in igen då smärtan blev värre (och blir det fortfarande...) och då tror läkarna att det kan vara Artros. Det går inte att göra något åt det, det är en ledsjukdom och det går inte att operera eller liknande. Jag fick ett arm stöd, det är ungefär som på den här bilden:
Nu finns det så många saker jag måste stå över just för att det gör så jäkla ont i armen.. Jag kan t.ex. inte lyfta saker, vissa saker på idrotten kan jag inte göra och smärtan finns alltid där. Det värsta är att det bara blir värre och värre, men vad ska jag göra? Det är bara att leva med smärtan antar jag och nu när det börjar bli kallare blir mina leder ännu mer stela och det gör så jäkla ont.. /Melina

En tanke..

En sak jag har tänk på väldigt länge är det här med att hästar ska vara oskodda! Hela tiden diskuterar folk kring att det är så mycket mer naturligt för hästen att gå utan skor än med, att det som är mest naturligt alltid är bättre, annars är det synd om hästen och det blir alldeles för onaturligt. Då säger jag så här, hur naturligt är det egentligen att hästar blir verkade då? Hur naturligt är det för hästen att ha täcke på sig, riden eller ens hanterad av oss människor? :P
Vad tycker ni om det där, är era hästar skodda eller inte? /Melina

Hemma från stallet!

Nyss hemkommen från stallet!

Red konditionsträning på travbanan och varvade det med dressyr i paddocken, lyssnade på musik i mina älskade hörlurar också - så det vart ordentlig takt i ridningen! Han var jätte fin i dressyren, jobbade extra mycket med vänstergaloppen - jag har ju så svårt med vänster! Tycker det är skit jobbigt och fattar inget typ.. Men jag fick till det och rullade på lite på stora volten och försökte tänka på sitsen och att få med hans bakben ordentligt. Han bar upp sig själv jätte bra och det gick jätte bra i höger varv också!

Sen satt jag av och sadlade av och tränsade av ute, och släppte honom lös och gjorde lite ledarskapsövningar samt travade av båda oss. Han travade hur långsamt som helst bakom mig och hade huvudet jätte sänkt, hihi min söt propp ♥
Nu ska jag ta och göra lite tidsinställda inlägg, tänkte göra tre per dag när jag är på prao!

jag älskar min ponny, världens bästa ♥
/tova

Hemsk ridtur..

Förlåt för dålig uppdatering men igår gick det inte att komma ut på internet överhuvudtaget! :)
Sopot var hemsk idag, har aldrig ridit en sån stark häst förut... Han verkade vara på jätte bra humör i början, han kom till mig i hagen och på gången var han rätt mysig. Men när vi kom ut ur stallet vart han som en hyperaktiv liten ponny. Idag var han helt RB extrovert, rädd för allt och stack hela tiden! Jag gick in i paddocken med honom för att köra lite dressyr, i början kändes det såå bra! Men sedan när vi hade tagit ett litet hinder en gång vart han helt galen!
Han drog upp huvudet, var stressad hela tiden och tog jag minsta lilla i yttertygeln bytte han galopp! Väldigt bekvämt för min arm som jag har så sjukt ont i nu när det börjar bli så kallt, kan knappt röra den nu.. Menmen, efter ett tag släppte han efter och sedan gick han bra så där slutade vi. På hem vägen vart han rädd igen, han höll på att springa rätt in i ett träd och var hela tiden på hel spänd. Men det finns inte så mycket att göra när han är så, bara att fortsätta vara lugn. Men jag kan säga att det inte är kul att ha och göra med honom när han är så, han blir helt blockerad :/ 
haha, söt bild från i sommras! /Melina

En önskan...

Gud vad jag vill ha Sopot här hemma igen, allt var så perfekt, han kom alltid i hagen och var jämt så himla glad...♥
hehe, read head do you remember? x'd

Några saker ni inte visste om Sopot!

Han kan faktiskt bli lite hingstig och "vakta" ett sto för en annan vallack! xd
När vi släppte ihop han och Baron gick Queen igenom paddocken och då sprang båda dit, vart en liten fight då! ;)
hahaha, glada hästeen!
Han står alltid stilla när man hoppar upp på honom! Oavsett om det är med sadel eller om man kastar sig upp barbacka :) Säger man bara "stå still" så gör han det, jag tycker verkligen inte om när hästar går iväg så fort man sätter i foten i stigbygeln!
Han lyfter hovarna bara man säger "hoven upp". Sedan håller han dom uppe själv också hehe, så himla skönt! (a)

Gamla bilder!

Här kommer gamla bilder jag inte lagt upp förut, anledningen till att jag inte gjort det var för att han var så.. ful (a)
Första dagen!
Andra dagen! :)


Tredje dagen har jag nästan inga ovisade bilder ifrån ^^ Han släpptes iaf ihop med Baronis då! :)

Fjärde dagen! :)
hahaha, så ful♥ Femte dagen ^^
Orkar inte leta rätt på några fler nu, men kommer lägga upp lite då och då! :)) Vad ser ni för skillnad på honom? Släng in en kommentar! :D


yamaan

Hejhej! Är påväg hem nu, har varit i stallet och så har jag vart ute och gått med baron och flisan, det gick bra och när jag gick med flisan fick jag sällskap av irma och dissa. ikväll ska jag sova hos cajsa och vi ska baka massa kakor och ha det trevligt! Det har varit en riktig slappdag idag på skolan, satt i soffan med melina elly dr pimp och olle väldigt länge och chillade bara, för vi blev klar med uppdrags saker = rast. Det är så himla kallt ute nu så jag förfryser ju! /tooova

Trötttt!

Klev upp klockan 5 imorse, kan ju säga att jag är lagomt trött! Igår red jag galoppintervaller, Sopot var jätte seg! Han ska jämt titta på allt annat runt omkting och blir jätte tittig/spänd på den vägen ^^ Tror han behövde springa lite, han måste verkligen få upp sin kondition. Han vart helt svettig efter bara3 vändor och då hade jag endå travat lite då och då x) Idag får han iallafall vila, kanske tar in honom och masserar/stretchar lite bara :)

Hejhejhej!

HEEEJ!!

Igår hann jag inte ens öppna min dator, städade mitt rum som såg ut som slummen som pappa kallade det för... Städade i trapphallen också, så där blev det fint! 

Red ju dressyr i paddocken igår och som väntat så släppte det, kändes jätte skönt och nu känner jag mig fri igen, haha!

Red på en trevlig sväng i skogen med Cajsa Nattis och Linn idag! Men på  väg dit vart det en värsta hemsk upplevelse, fullt med KAOOOS! Meen, det orkar jag inte berätta om nu faktiskt...
Cajsa knäppte bilderna nedan igår, men det var så mörkt så det vart nästan inga man såg nåt på :(
/tova :)

En bild jag aldrig publicerat förut!

Ett brev vi fick av våran vaktmästare, han älskade verkligen mig Tova och Elly! :') Vi ramade in det och satte det på väggen också!

Tjabba!

Nu sitter jag på skolan och har rast! Ska snart ha lunch sedan HK♥ Älskar verkligen Hemkunskap, även fast jag är sämst på att laga mat och sånt.. Idag ska Sopot få sig ett ordentligt pass, hade tänkt konditions träna på grusvägarna i skogen, sedan dressyra lite på ängarna! :) Imorgon får han vila. Är så himla peppad på allt nu när han går så bra, han är verkligen hur mjuk som helst och bjuder framåt! Kommer inte bli bra så uppdatering idag då jag verkligen måste städa mitt rum! Det ser hemskt ut ;)
 
/Melina :)

Vinklar

Något jag ofta är väldigt noggran med när jag fotar är vinklar! Allra helst när jag fotar hästar, med fel vinkel kan hästen lätt se för lång, kort, liten eller stor ut. Sedan är det ganska mycket smaksak också, jag själv gillar bilder som är fotade lite snett framifrån eller från sidan! :)
Vad tycker ni om för vinklar? :D

Sopot-Dressyrponny?:D

Tror fasiken att han äntligen börjar bli lite av en dressyr ponny! :'D Idag var han verkligen kanon fin! (när han inte höll på att tjura) Han gick såå stadigt och trampade verkligen under sig och han tyckte det var roligt! Jag har inte riktigt tvivlat på att han skulle kunna gå fint, men jag trodde verkligen inte att han skulle tycka det var roligt att jobba på det sättet! Men nu vill han verkligen jobba! Och bra också ;D 

Hehe, bjuder på några gamla bilder från när jag red honom i paddocken 2 veckor efter att han kommit till mig! :)
Det är mycket kvar att jobba på, men bättre har han blivit! :D /Melina

Bild och film!

Här är resten av bilderna från idag! Kändes väl inte sådär super eller nåt idag, men imorgon tror jag att jag ska ta en sväng till alnöridklubbs paddock i min ensamhet och rida dressyr. Behöver rida igenom både honom och mig ordentligt! :) Jonna hann filma lite också när jag red några minuter i paddocken hemma med min mobilkamera, gick inte jätte bra. meen jag har en känsla att det kommer gå bra imorgon!




/Tova :)

Mer bilder! :D

hahahaha, tönt♥
svanseeen♥♥
Såg inte att nosgrimmat åkt snett förens efteråt :<
haha, snyggt galoppombyte! ;)
hahahha, älskar när han ska ladda inför brubrum fart! Han blir sååå kort i ryggen och ser ut som en liten köttbulle♥
Förhållningar är något Sopot verkligen ogillar, han gör som han gör på bilden, trycker mot bettet så det ser ut som att jag sitter och håller i honom hur mycket som helst i handen, vilket jag egentligen inte gör! :)
HAHAHAHAHHA jag dör!


Ni ska se vilka rivstarter han gör nuförtiden! Blir värsta rycket bakåt och sedan jäklar går det fort! Sopot älskar verkligen att galoppera på ängar, lill bäbi :') Elly kan säkert filma det imorgon! ;)
Tack så himla mycket Annaaaa för bilderna, älskar dom! /Melinaa :D

Bilder från idag! :)

Här kommer bilder från idag, kan bara säga att jag har världens bästa ponny♥ vb anna som fotat!
Med dig är jag lycklig♥
haha, igga mitt ben och att han ser ut att ha huur kort rygg som helst, snygg är han iallafall♥
Kommentera massa nu! :'D Kommer mer bilder snart, ska bara redigera! :)

Bilder från idag

Kommentera massor nu! Lägger upp resten av bilderna när jag koommer hem, för nu ska jag elly och andreas ut och springa!

:)
/tova

haha, sött!


HAHAHAHA

HAHAHHA svamp männen Olle och Max♥♥♥ Slängde ihop den väldigt snabbt så glömde klippa bort vissa delar, och vi skrattar lite då och då, men dom var så jäkla roliga! :')

I love it!♥

Hehe, när man inte har annat att göra kan man ju nörda lite? (a)
http://games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-twitchy-online-game.html

/Melina :d

Härlig mörkertur

Red ju ut med Cajsa och melina! Delar dock inte melinas åsikt om att det var oroligt att rida på steniga stigar, älskart juu <3

Baron var på bra humör oh var jätte söt och lite snabbtravad av sig :) Snart ska jag och Jonna ut i kylan och träffa lite folk, packar på mig massa kläder så det ordnar sig nog, har man vantar har man allt! Japp japp, har nyss ätit nudlar och så :) Imorgon ska jag ta med mig kameran till stallet och knäppa kort på Baråån! :D

Ska ladda upp lite blogginlägg från mobilen! :)



/tova

Låång dag!

Har varit i stallet heela dagen idag! Kom dit klockan 1 och kom precis hem, snacka om att jag är trött nu! Sopot skötte sig jätte bra idag iallafall, han var lite stark och tittig men det var verkligen kolsvart när vi red så det förstår man ju :) Red en sväng i skogen med Tova och Cajsa, var som sagt jätte mörkt ute och jag tyckte inte det var så jätte mysigt att rida på smala skogs stigar då (a) Nästa gång tar jag på min pannlampa! ;)
haha, snygg häst jag har! ;) /Melina

Film på baron :)



Film från igår när dom busade i paddocken, det vart nå fel igår och allt laggade ihop sig, och jag var för trött för att fixa det, så jag gick och la mig istället! :)

/Tova - kommentera massor nu ! :D

skit i att mitt hår är jätte krulliit! (a) /Melina

Bilder från bus i paddock!

/Tova :D

;Min fina buseponny

Håller på att klippa ihop filmen från idag! Filmade med min söndertrampade filmkamera, funkade ok faktiskt och man såg ganska mycket! Har varit på Alnö en sväng med Adam och Olle nu, men vi drog hem igen efter ett tag för det var så himla kallt ute :( 

Ska redigera bilderna också från idag, så jag ska lägga upp både bilder och film :) Hahah melina ska klippa ihop en jätte rolig film om svampar sen också ;) hahah!

'''
printat från filmen! :)

/Tova

Bilder från idag! :)

Har så mycket läxor att göra så jag hann inte rida idag, men Sopot tycker det är minst lika roligt att springa i paddocken, han älskar det verkligen! x) Springer runt som ett tok och busar och hoppar om det står något hinder uppe, söt bubbe♥
hahaha, pucko hästarna :')
haha, så typiskt sopot! ;)
Sopot springa fooort!
hahaha, bara för att han var så ful på den här bilden! xd
haha, tönt♥
suddig bild, men kolla stegeet!
Kommentera massa så blir jag och Sopan glad! ;) /Melina

Beloved horse♥

Vill ni se mer bilder? :D Släng in en kommentar! /Melina

Snart stallet!

Ska snart sticka till stallet, åkte hem emellan och tänkte städa när pappa ändå var hemma, men då skulle det komma nå konstig kille och riva ut nåt i källaren. Så det gick heller inte för sig :( Så då får jag ta den där förbaskade bussen. Tror jag tar den som går 15.26. Om tio minuter.. 

Sen går jag från Vi till stallet och det tar tio minuter, så är i stallet om kanske 40 minuter dååå.

Bjuder på en oredigerad skatebild när jag flyger i rampen ner i skumgummit! Skit kul ;)




Fotad lite för tidigt bara :(

/tova mästeråkarn seger

Ska ni raka era hästar?

Jag funderar på om Sopot ska bli rakad eller inte nu snart.. Tycker inte det är fint alls, dock är det nästan så att Sopot måste bli rakad, han har redan jätte mycket päls och börjar svettas på 10 minuter. Isåfall skulle hela kroppen kroppen klippas förutom huvudet, benen och där sadeln ska ligga :) Ska ni klippa era hästar? Vilken klippning isåfall? :) /Melina

Försovit mig!

Vaknade när klockan var 7! Brukar kliva upp typ 6 men jag vaknade inte av väckarklockan och min buss går kvart över 7 så nu sitter jag och väntar på att nästa ska komma! :) Skulle föresten vara såå snällt om ni röstade på mig och Sopot i den här tävlingen! http://contest.vizibly.se/like/4776c54f6296a87c507ef4692fc0f443/?app_data=4776c54f6296a87c507ef4692fc0f443
/Melina :)

Grrrrr!

Gud vilken underbar man han hade!

Den skulle inte va helt fel att ha tillbaka ibland.. (L)_(L)

/Tova

Det går braa!

Måste bara säga att ni är så himla bra på att kommentera nu! Blir så himla glad över varenda liten kommentar! :D Statistiken blir bara bättre och bättre och det är snart 200 prenumeranter via bloglovin! Man blir så himla peppad på att fortsätta blogga när man får så mycket tillbaka :D Imorgon kommer jag försöka få Tova att filma när jag rider Sopot, om hon ska till stallet vill säga :)
Gamal bild från när vi dressyrade lite på ängen :) /Melina

Hos cajsa i min ensamhet

Hihi kom nyss hem till Cajsa!

Det är verkligen svinkallt ute, och har regnat massor! Och shit vilken tabbe jag råkade göra förut, haha! Det började regna när vi hoppat av skolbussen, så jag kunde välja mellan att vänta på 1an (bussen som går hem) Eller 74an (bussen till stallet), meen jag ville inte vänta i spöregn så jag klev på 1an och åkte hem. Men då var inte pappa hemma och kunde skjutsa mig till stallet så då väntade jag i tre minuter innan jag hoppade på den fullsmockade 1an, som gick tillbaka till Alnö igen! Ibland är jag bra korkad..

Försökte leta efter mina nya hörlurar jag fått av pappa igår i stallägenheten (jag lämnade dom där för jag ville inte att dom skulle försvinna i stallet), men jag kunde inte hitta dom. Och igår när jag fick dom och kom hem, så pappa ba: Funkade dom nya hörlurarna bra? :) Jaa svarade jag, för vad skulle jag säga? Lämnade dom i stallägenheten och nu är dom borta.. Får gå till Clas ohlson och köpa nya helt enkelt.. Jag som hade tänkt spara till ett nytt schabrak till baron :( Men man kan ju inte få allt..

Jag tog iaf ut Baron på en prommenad till ängen idag så han fick äta, hade på mig min gula utstyrsel,så jag skulle slippa regnet! Var inte sugen på att rida när det regnade så jobbigt - så då fick han beta ett bra tag. Jag höll iaf på att förfrysa resten av tiden i stallet. Sen så gick jag tjugio minuter från stallet in till Vi (centrum) där Cajsa bor.. Fasiken vad kallt asså!




hittade en mapp på cajsas dator som hette tova, så jag öppnade den och fann denna uber snygga bild på cajsa och mig!

/tova






Jag saknar dig♥



JAAAAAA!

Kan äntligen ladda ner original filer från Pixbox, har nästan alla mina gamla bilder på mina förra hästar osv. där! Men det har blivit så dålig kvalite när jag sparat dom förut, men nu kan jag äntligen ladda ner dom i original format! :DD This made my day! :D
Jag och Zoffe♥
Jag och min förrförra ponny Yatzy sommaren 2009 :')♥
/Melina

Någon som vet? :)

Är det någon som vet vart man kan köpa stödklossar till sadeln med karborre? Vill att dom ska vara ganska stora, men jag hittar inte det någonstans? Ni får jätte gärna säga till om ni vet vart man kan köpa det! /Melina

En bild som gör mig lycklig!

Känslan att bara kunna släppa allt, bara lita på honom. Man måste våga släppa kontrollen, och leva i nuet!
out of all the things in life that i could fear, the only thing that would hurt me is if you weren't here ♥ /Melina

älskling

Baron var jätte rolig igår! Han var på bushumör och ville bara rejsa iväg hela tiden! Sen hoppade jag tre språng och han hoppade jätte fint alla språng och kom rätt hela tiden. Sen tog jag,av honom sadel och träns och visade med honom från marken, tränade inbillning i trav och allt funkade! Sen galopperade vi bredvid varandra och sen sen kom han till mig i galopp! Det var hur kul som helst iaf, och det kändes så braa! :D /tova

Coola brudar!

Slängde ihop en film på när vi var på drakstaden förra veckan! Visst är vi duktiga! ;)
/Melajnaa

Förstår inte?

Förstår verkligen inte grejen med det här...? Tycker att det går liite över gränsen...

Eller? /Melina

Vilket schabrak är snyggast?

Vilket schabrak tror ni Sopot skulle passa bäst i?
/Melina

Sveriges starkaste ponny!

Idag bevisade Sopot för mig att det är just han som är det, herreguud vad han drog idag, fort som satan gick det! Han har ju inte så bra kondition/muskler för tillfället, så när det blir för jobbigt sticker han och han vet ju mycket väl att han är mycket starkare än mig! ;) Men nu ska han bli en bodybuilder!
Red iallafall en snabbis på ängarna och i skogen, sedan red jag till paddocken och körde lite dressyr. Först var han verkligen hur jobbig som helst, har aldrig ridit honom när han har varit så hetsig. Han galopperade på stället och drog upp huvudet så jag nästan blev nockad av honom! Men nu visade han lite framåtbjudning iallafall och han var inte ett dugg framtung, man måste se det positiva i det negativa ;)
Efter ett tag när han lugnat ner sig lite grann gick han så himla snyyyggt! I vänster varvet gick han så himla bra, verkligen skit bra! :'D Han trampade verkligen under sig bra och han hängde sig inte ett dugg i bettet, utan tuggade lite på det då och då och var riktigt mjuk i munnen! I höger varvet var det lite jobbigare, men efter ett tag gick det bra där med. Måste böja igenom honom i högervarvet imorgon, han är så mycket stelare när han går på böjt spår i höger varv och jag med ^^ Sedan hoppade vi några små skutt på 40 bara för att han tycker det är så kul! :)
Snigga mobilbilder! ;) /Melina

Sadeln har kommit! :D

Idag kom sadeln vi beställde för ett par dagar sedan, för er som inte har vetat det har jag inte haft någon sadel sedan vi köpte Sopot! x) Det är iallafall en Santa Cruz Celine, jätte snygg och så himla skön! Det är även byt/flyttbara stöd klossar på den, så jag ska uppdatera den med lite större klossar snart hihi :D
Kan iallafall tipsa er om den här sadeln om ni ska köpa en ny, älskar den redan! (a) /Melinaa :)

Drakstaden!

Just nu håller jag på och skatear för fullt och knäpper massa bilder!

Jag är så grym på skate att jag funderar på att sälja baron och köpa en riktigt bra bräda! haha nej skämt åsido, men jag börjar bli asgrym nu. Bara svischar ner i alla ramperna! Kan lägga upp bilder på bloggen när jag kommer hem, för jag räknar med att några blir bra iaf! :D

hihi sk8 4- life! ♥

/tova

10 saker ni inte visste om mig!

* Jag provred Sopot på hans födelse dag 3/3 och 3 är mitt turnummer!
* Jag är inte ett dugg rädd för spindlar!
* Jag har haft en orm som hette Black, hehe men han såldes ^^
* Jag har även haft en gerbil/ökenråtta
* Om man slår på min handled domnar min tumme!
* Min högra fot är större än min vänsta, skit jobbigt när man ska köpa skor!
* Jag bröt min tå när jag råkade sparka till en sten.. x)
* Mina ögon skiftar färg typ, ibland är dom gröna och ibland blå/grå
* Jag var verkligen livrädd för flugor när jag var liten, kunde inte sova om det var en fluga i samma rum..
* Jag får ibland tvångstankar och vill bita bort nageln från fingret, så då biter jag bort så mycket som det går (a)

/Melina :)

mina favoriter!

Mina absoluta favoritgodisar, energidryck! ♥♥




älskade kärlek vad underbart ♥♥
/tova

Svar på tal!

Fick en fråga om Baron hade Arab i sig, och ja : 25% är han.

Förövrigt är han 50%connemara och 25% fjording! Han och Sopot är även släkt låååångt bak i tiden!
Baron är importerad från Danmark och hans samlingsras är dansk sportponny!

I dessa bilder ser man att han har arab i sig extra bra!





/Tova :)

Godnatt!

Godnatt allihopa! 

Tack för alla fina kommentarer under dagen, hoppas ni sover så bra som jag tänker göra :)


/tova

Blandade filmklipp!

Slängde ihop den här filmen idag, lite ovisade filmklipp och några visade, haha testade även att klippa ihop musiken ;)
Släng in en kommentar! :D /Melinaa

ÄNTLIGEN NY DESIGN!

FINALLYY!! :D Headern har Josefine gjort, tusen tack!♥ Vad tycker ni om den nya designen då? Ser ni den inte tryck F5 :D

Haha, random bild på Sopot från i sommras♥/Melina

hej

Nu sitter jag och käkar popcorn!
Ah life ♥ Imorgon blire äntligen back to school osv.. Ska rida konditionsträning på Baron på travbanan imrn, om jag inte har fel kommer vi båda vara död efteråt..

Nu sitter jag och tittar på speedway, min kisse katt sitter bredvid mig. Men han tittar på mig istället. Så han lär sig inget om speedway heller, min bastaardo caat <3

Haar köpt godis också, det är ju tisdag så nu ska jag snart skriva min läsförståelse och ha kul med den! :)



En till punk på listan!

-En låt som påminner mig om en häst jag älskar, har så himla många! Men den här låten får mig att tänka på Zoffe på en gång...
gud vad jag saknar Zoffe, hela tiden varje dag♥

Du är för bra♥

I love you♥

Fina ponny ♥

Åh, hittade dom här bilderna från i vintras när Baron var aldeles ny klippt! Hoppas på att få ännu finare när jag klipper honom nästa gång, dels för att jag har både en ny kamera och ett bättre objektiv! :D Jag älskar hur han ser ut rakad, tycker det är jätte fint på honom! :)


Visst är han fin rakad?!:D 

/Tova

Hahahah snigg ♥

Hahahahh hittade så roliga bilder på Cajsa som jag animerade!


Hahah jag orkar inte så roligt! xD

Saknar sommaren ♥

Hittade dessa bilder på mig och baron, åh vad jag saknar sommarn!
fina ponny ♥

God morgon kompis!

Är hemma idag med...

Får se om jag kanske tar massa hostmedicin och åker till Baron ändå sen, han behöver röra på sig..   Nu ligger jag och min lilla katt på 9 kilo i soffan och chillar och lyssnar på musik, blandat med bloggning och lite arbete. Funderar på att äta lite också. 

Mycket som händer för att vara en soffdag måste jag medge. Tänkte försöka hitta kamera laddaren också, för imrn är det ju Drakstaden, och då kan jag ju lägga upp bilder från när vi sk8ar. Haha ur ett annat liv ala Tova, elly och melina :p 

Mamma är i spanien förövrigt, hon är där på nån hälsoresa och  har det trevligt. Hehe jag åker dit i lite mer än två veckor till jul, ska bli skönt men tomt utan lille barån :( 


Tar en bild på mig och sopot i brist på andra haha.. :)

/Tova

Vi är så bortskämda

Vi kanske sitter hemma och klagar över att datorn är seg, att vi vill ha nya saker. Kanske ett nytt pannband till hästen även fast vi har flera stycken? Vi tjatar om nya grejer jämt och ständigt, alltid finns det någonting man vill ha. Tänker vi någonsin på vad vi redan har? Att vi har det så bra som ens har en dator, en häst eller ens ett hem? 
Vi vill ha nya ridskor, gärna dyra också, medans ett annat barn inte ens har ett par skor. Vi tjatar på våra föräldrar om att dom ska köra oss hit och dit, medans ett annat barn inte har någon mamma eller pappa.
Bara en tanke som slog mig... vad fan klagar vi över?

Dagens ridpass! :DD

Idag red jag först med Elly till ängarna, mjukade upp honom och tränade mycket på att flytta för skänkeln. Han kändes helt okej, dock var han väldigt väldigt stark och han vart väldigt framtung. Men efter ett tag gick det lite bättre så då galopperade vi längst ängen sedan gick vi till paddocken! 
Först kändes det verkligen skit! Han stack, var spänd på allt och jag fick väldigt ont i min dåliga arm eftersom han hängde sig så mycket i handen. Tänkte om lite och lät honom galoppera på, jag släppte tyglarna och bara satt där. Efter något varv lugnade han ner sig och jag tog tyglarna igen och helt plötsligt var han hur mjuk som helst, i galoppen! :'D Han gick verkligen skit snyggt och han kändes så...Maffig!♥__♥ Sedan gick han så jäkla bra resten av passet och jag bara satt och njööt! ;) 
Jätte synd att jag inte hade någon som fotade idag, men ska höra med Tova om vi kan fota varandra snart, så ni får lite nya bilder på Humle o Dumle ;)
/Melinaa :)

I'm addicted and i just cant get enough



Fick det här fina meddelandet på facebook idag! Man blir så glad av fina kommentarer ♥
/Tova

Braaa! :D

Super kul med så mycket respons från eran sida, massa kommentarer och statistiken börjar bli som vanligt väldigt fort! :D Jag och Tova ska väll snart bestämma vilken bloggdesign vi ska ha, men jag tycker inte om animerade headrar så speciellt mycket. Vi får se hur det blir helt enkelt! ;)
Sopot börjar bli så himla rolig att rida nu, känner att vi börjar komma någonstans! :D Skriver om dagens ridpass i ett annat inlägg så det här inte blir så låångt! ;)
/Melinaaa :)

Bilder från tävlingar

LB debuten!

'¨¨
DIV II ånge 0 fel!
'
Matfors LD LC nolla och dubbelnolla


Näset, kom för fort in i LC - 4 fel i grunden.
En till Matfors, Dubbelnolla :)


Sen vet jag inte vart bilderna från resterande tävlingar tagit vägen! Meeeeeeeeeeen, ni får se dom här så länge!:)

/Tova

Ny design?

Skulle ju egentligen ha cajsa hos mig inatt, min lilla bebis ♥

Meen, då blev jag sjuk och blä.. Mår helt bra förutom hosta så jag kan ju kanske övertala pappa att hon kan komma hit på egen risk :) Annars ska jag försöka att få mig att sova hos henne på torsdag :)

Ja, sen har jag suttit med en design idag, melina vill inte ha den vi har nu och det lät som om hon inte ville ha den jag hade gjort nu heller :(
Headern är animerad och jag har gjort lite nya saker på den så den ser inte riktigt ut sådär :p
Jag har även kopierat alla bildlänkar melina kämpat med till den designen :)

Vi får väl se vad melina säger :)

/Tova






Fillm!



Lite filmer från när jag och baron var ute och gick i skogen och när melina blir påklädd av en präst! xp

/Tova

5 sanningar om mig!

5 saker ni kanske inte visste om mig!

  1. * Jag har aldrig haft en halt häst, och har haft häst i sammanlagt 7 år.

    *Jag behandlar min häst som en häst, inte som en porslinsdocka. Har han bara nåt litet sår tittar jag om det är djupt, annars så rengör jag bara med vatten. Jag använder inte rengöringssalvor eller lindar i onödan, och se: Han lever och är så frisk han kan bli ;) Hade jag haft det lilla såret själv så skulle jag nog inte ha gjort så mycket med det..

    * Jag älskar att rida i skog över steniga stigar (L)_(L) haha

*Jag har den minsta ponnyn i stallet

*Jag är 157 cm lång

/TOVa

hejheje

OH yeah!

Smörjde massa saker igår som sagt, min sadel mina träns min gjord min maringal och rengjorde benskydd, sopade stallet slängde saker, mockade fixade rensade täcken osv :) Duktig! Tyvärr har jag en fruktansvärd hosta och lever på hostmedicin typ, och jag kommer inte kunna åka till stallet idag :( Precis när jag har blivit klar med allt plugg och så.. Det sura är att jag mår typ bra annars, cdet är bara den där äckliga hostan jag får hets på :/ Linn är iaf jätte snäll och fixar åt baron idag! ♥ Så det blir varken flisan eller baron idag :(


min tjusiga sadel rengjord, balsamerad och inpregnerad med vatten avvisande medel!

mina älskade smörjsaker <3<3
osmutsiga skydd och brabild.se

Bärån chillar i boxen!
/TOva

Min största rädsla

Har ju glömt bort listan med 30 dagar, men tänkte köra dom nu i lite oordning ^^

Min största rädlsla inom ridsporten är att gå omkull med hästen, antingen när man hoppar eller när man rider ut på väldigt steniga stigar. Studs och kombinationer är något jag tycker är väldigt läskigt, kommer man fel på första kommer man nästan alltid fel på resten också och jag har sett väldigt många hästar som har gått omkull på sista hindret bara för att det blev så fel i början.
Men det som är så bra med Sopot är att han är en riktig läromästare i hoppning, han hoppar nästan allt så länge jag rider ordentligt! :) Och kommer han fel löser han det jätte bra. Är det något speciellt ni är rädd för? /Melina

Vill tränaa!

Vill träna, bli bättre och känna framgångar och motgångar nuu!
Vill verkligen att sadeln ska komma nu, bygga upp musklerna och konditionen på Sopot, få en mjuk ponny som inte hänger sig i bettet hela tiden. Gaah, vill att han ska bli lika snygg som han var för något år sedan! Känns ganska omöjligt, men vi ska lyckas! :3
PEPPAD TJEEEJ! :DD /Melina

Failade lite..

Hahaha, glömde skriva om min fail jag gjorde när jag var ute och red! XD Jag var tvungen att vända hemåt lite tidigare än Tova och Cajsa eftersom jag inte skulle få någon skjuts hem annars, trodde Sopot skulle bli stressig och börja stegra som han alltid gjorde förut, men det gjorde han inte! :D Han var jätte lugn och gick faktiskt väldigt fint, samlade honom jätte mycket i traven och han gick jätte fint!
Skulle flytta honom lite för skänkeln och helt plötsigt så hoppar det ett rådjur i skogen och Sopot kastar sig hur snabbt som helst åt höger ner i ett dike, jag som satt lite små lutad åt vänster precis innan xd Var jätte nära att jag ramlade av, satt typ på halsen och hängde åt sidan medans Sopot står där i diket och ser skit nöjd ut! hahaha, måste ha sett hur fult ut som helst! xd
Gamal fail bild! ;) /Melina

HERE I AM!

Från och med nu ska jag börja uppdatera ordentligt här igen, har inte varit så peppad till att skriva dom senaste dagarna och nu när jag inte ens har någon kamera heller är det så tråkigt att uppdatera utan bilder :/ Men jag kan ju fota med mobilen iallafall, även fast det är sämst kvalite ^^ 
Idag har jag och Tova varit i stallet hela dagen, haha vi ville rida ut när det var mörkt ute, det är ju så mysigt att rida ute i skogen när det är mörkt ute :'3 Så vi städade typ hela stallet och fixade, sedan gick jag ut till Sopot och tränade lite på att ta honom i hagen och gå mot honom på det vanliga sättet som andra gör :P (Han fick stå ute själv inatt eftersom Irma inte kunde ta honom i hagen..) Det gick jätte bra och sedan sprang vi runt och busade lite i hagen, han är så söt :'3
hehe, söta! ;)
Visst passar han ganska bra i remont? :D Han verkade trivas bra med det iallafall! :)
Hehe, reflexerr♥
/Melina

movilee

Nu är jag och melina i stallet, vi städar och jag har smörjt mina läder saker jätte noga och ska snart sortera mina töcken eller gå till lägenheten och äta lunch! Tror jag går dit för melina ropade att hon skulle dit :)

Dagen :D

Har ju vart i stallet hur länge som helst idag, så det är därför uppdateringen har varit sämst! ;) Sopot var jätte fin idag, han har ju haft en liten paus från dressyren nu, men idag red jag en snabbis i paddocken och då och då gick vi ut och galopperade lite på travbanan! Han var iallafall jätte duktig och det kändes som att han tyckte det var jätte kul att jobba! :D Och vet ni?!! Jag lyckades att göra en inbakad fläta i hans man idag!
Snygga mobil bilder, men Tova hade inte med sig sin kamera :P
Inatt börjar Sopot även att stå inne! Så han kanske blir lite smalare av det också ;)
/Melina

hejhejhej!

Hej hej!

Igår skulle jag skriva ett inlägg som nu ligger i utkast korgen, haha jag och melina och jonna stack på willys och handlade billigt godis istället! 

Jag konditionstränade iaf baron häromdan, och nu idag har jag ridit baron dressyr i paddocken! Jag melina och jonna åkte ut till alnö med siri och träffade cajsa! 

Haha sen när vi var ute och pratade med några kompisar kom det en röd epa, och dom ba till oss: Vill ni följa med och titta på film, vi har en ny gjord kattunge! Hahaha vi ba amen det är lungt ;) Dom ba men äre säkert det?! 

Så sen åkte dom iväg och sen kom dom tillbaka och parkerade sig vid oss igen och ba: Men.. Vi har skalbaggar hemma! Ni kan få skalbaggar om ni vill! Ni får välja film! 

Sen åkte dom igen och kom tillbaks och försökte få med oss med skalbaggar, men vi hoppade det och istället gick vi till bussen för klockan var sent och vi tänkte dra oss hem. Då kommer dom dit också och kör förbi i rondellen och han i passagerar sidan hänger sig ut genom fönstret och försöker övertala oss en sista gång ..   Dagens ungdommar, vilka stalkers! :)

Vi har varit i stallet sen typ halv tolv mm kul att vara länge! Har fått gjort bra mycket iaf!

hahah glada