Svar på tal

Fick en ganska konstig kommentar på senaste inlägget? ^^
SV: För det första har vi bara en honkatt* och det är väll naturligt att alla djur får ungar? Det är väll samma sak som med tjejer, det är väll jobbigt för dom att få barn också? x) sedan förstår jag inte riktigt "dessutom finns det redan hundratals oönskade kattungar där ute" vem har sagt att hennes är oönskade? ;)

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Ber om ursäkt, misstog dig tydligen för en annan som precis sålt en massa kattungar.



Inte sagt att just din honas ungar är oönskade, men det finns mängder av kattungar och vuxna där ute som behöver hem, och om ni då kan undvika att skapa ennu fler kattungar genom att kastrera en hona så gör ni inte bara er hona en tjänst, utan även flera andra katter.



Att det är naturligt för alla djur att få ungar, visst, de är skapade för att föröka sig men det betyder inte att de ska ha ungar jämt. Det är inte ens alla vilda djur som får ungar.

Skillnaden är att en människa får välja själv om, när och hur hon ska bli gravid, våra tamdjur har inte den lyxen utan måste förlita sig på att deras ägare tar ansvar. Tyvärr så gör inte alla det...



Om era köpare väljer att inte kastrera ungarna blir det oundvikligen ennu fler kattungar, och det springer redan nu runt alldeles för många katter runt och parar sig som de vill. Tycker du själv att det är bra? Skulle du släppa ut din häst eller hund för att låta den para sig med vem den ville och sen säga att "Det är väl naturligt att alla djur får ungar"? Usch, vilken hemsk värld det skulle vara!



Ska man ha ungar så ska man göra en planerad parning med avsikt att behålla iallafall en unge själv, annars är det en fullkomligt meningslös parning och du ska se att de allra flesta som håller på med avel håller med mig.



Alla djur som inte är avelsdjur bör kastreras, för djurets bästa.

2011-07-10 @ 15:15:43
Postat av: anonym

Jag kan hålla med om att det är bätte att kastrera katter, både hanar och honor,då det faktist finns en massa katter redan som behöver hem. såklart kan det ju vara så att man vill ha kattungarna kvar hos sig men jag tycker dock att det är bättre att ta hand om de katter osm redan finns istället för att skaffa fler kullar.

2011-07-10 @ 16:34:52
Postat av: cejs

väldigt onödig diskution då detta är någonting som är imellan melina & hennes familj, och ingen annan borde lägga sig i.

2011-07-11 @ 00:18:54
URL: http://cajssen.blogg.se/
Postat av: lovisa

herrugud, hon gör väl precis vad hon med sin katt? right?

Hon har 1 hon katt.

även om dom är önskade eller oönskade så tror jag inte du behöver vara orolig för jag är säker på att melina och hennes familj tar väl hand om dom och hittar kanske nya hem till dom, dom kanske har en plan för just det här kullen som inte vi har någon aning om, man vet ju aldrig.. ;)



kramisar !

2011-07-12 @ 11:57:11
Postat av: Anonym

uppdatera lite oftare?

2011-07-12 @ 14:48:42
Postat av: Rebecca

Det är ju din/eran katt och ni gör som ni vill! Det är klart att det kan vara jobbigt att få kattungar, men det är ju mest när hon föder, eller det tyckte iallafall våran hona. Hon orkade knappt få ut den sista, men sen när det var klart så var hon så himla stolt! Det var så kul att se! Sen blev hon väl lite kattunge på nytt men de är ju en annan sak haha. Hon var ute och jagade möss och fåglar och ville ta in till dem, och även en ekorre, och ja vettefan hur hon lyckas, men hon la den utanför dörren, finns till och med bild på min fb(rebecca fransson) Och sen beror det ju på er, orkar ni ta hand om kattungar? Ja troligen annars skulle ni nog steriliserat henne innan..?

Vi steriliserade våran katt, för vi orkade inte ha fler kattungar haha, men det är ju liksom olika från människa till människa, och jag förstår inte ens varför skriva nå sånt till någon bara sådär? :o

Känns ju lite b att säga sånt! Liksom," Nämen tjaaa, ni borde sterilisera era katter!" :o

2011-07-14 @ 12:26:24
URL: http://bleeckis.blogg.se/
Postat av: EmbLeM

Självklart ska katter ha kattungar :) Bra och klokt svar av dig Tova :)

2011-07-14 @ 17:32:14
URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Anonym

Om man inte har tänkt att ha bedriva en seriös avel med sina katter, vilket jag inte vet om du har i åtanke, så tycker jag att man ska sterilisera/kastrera sina katter. En osteriliserad hona som springer ute kan lätt få 2-3 kullar per år, med 3-7 kattungar per kull. Detta kan honan göra hela livet efter den har blivit könsmogen, vilket sker när katten är något mer än ett halvår. Att hitta ett hem till kanske 15 kattungar per år under hela kattens livstid kan ses som mer eller mindre omöjligt. Många kattungar får av den anledningen avlivas (läs: dödas genom t.ex. kvävning, dränkning eller på ett annat ohumanistisk sätt) eller lämnas helt enkelt till att möta sitt öde själv. Att låta sin katt föröka sig okontrollerat är oansvarigt och i de flesta fall onödigt.

Jag hoppas att du vet vad du/ni håller på med och jag litar på att ni tar ert ansvar och gör det som är bäst för alla.

Lycka till med kattungarna! :)

2011-08-03 @ 23:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback